Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta el programa “Rutes Saludables”dirigit a millorar els hàbits de les persones majors

Data : 26/03/2013

El conseller de Cooperació, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca, Juanjo Pons, el Director General de Salut Pública i Consum del Govern balear, Rafael Santiso, l’alcaldessa de Maó, Águeda Reynés, i el doctor del gabinet de medicina esportiva del CIMe i coordinador del projecte, Dr. Fernando Salom, han presentat avui en roda de premsa el programa de promoció de l’activitat física per a la Salut “Rutes Saludables”.

Aquest programa, dirigit a la població adulta, persones amb una vida sedentària i/ o amb factors de risc cardiovascular (obesitat, hipertensió arterial, tabaquisme, diabetes tipus II i dislipèmies), es posarà en marxa en la ciutat de Maó, com a projecte pilot, a través d’una selecció dels participants des dels Centres de Salut d’Atenció Primària de l’Ib-Salut.

El projecte inicial es durà a terme en els dos centres de Salut de Maó on es realitzarà una prescripció individualitzada d’exercici físic. Les rutes dissenyades s’han classificat en tres circuits:

Dalt Sant Joan: 2.500 metres
Verge del Toro: 2.700 metres
Tot Maó: 6.500 metres

Aquest projecte, finançat pel Consell Insular de Menorca, posarà a l’abast dels usuaris una valoració mèdica en el gabinet de medicina esportiva del Consell Insular de Menorca, així com també una prescripció de programes d’exercici físic: Caminar per rutes urbanes saludables i un seguiment i control de l’activitat física.

Es realitzaran controls periòdics del participants als 3, 6 i 9 mesos. Als 6 mesos es farà una nova valoració funcional i dels factors de risc cardiovasculars i als 9 mesos una valoració definitiva de l’evolució dels subjectes participants. Un cop finalitzat el programa, els usuaris hauran de continuar de forma individual o col·lectiva amb la pràctica esportiva.

L’objectiu del programa, tal i com ha explicat el conseller Juanjo Pons, es animar a les persones majors a encaminar les seves vides cap a uns hàbits més saludables, controlant la seva alimentació i portant a terme un exercici físic constant. “S’han de donar facilitats a la població i fer atractiva la pràctica de l’activitat física, ja que les conductes de les persones poden ser modificables”.El conseller d’Esports ha manifestat que aquest projecte es troba en primera fase, i un cop avaluada l’experiència, s’estendrà a la resta de municipis de Menorca.


Maó, 26 de març de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto roda de premsaFoto roda de premsa 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS