Notícies i actualitat

El Consell Insular potencia l'aprenentatge dels idiomes i les habilitats socials dels més joves a través dels cursos de la nova temporada d'Injove

Data : 28/11/2012

La Conselleria de Benestar Social i Joventut ha posat en marxa a través d'Injove els nous cursos de la temporada 2012-2013 amb activitats relacionades amb les habilitats socials, els idiomes i la independització dels més joves. Així ho explica la responsable d'aquest Departament, Aurora Herráiz.

La primera d'elles, Talent i lideratge, va tenir lloc els dies 13 i 14 de novembre a l'alberg de Sa Vinyeta, a Ciutadella, amb la participació de 22 joves d'entre 14 i 17 anys, i procedents de Sant Lluís, Maó, Alaior, Ferreries i Ciutadella.

L'objectiu d'aquest taller, gratuït i coordinat per la terapeuta emocional i coach personal Cristina Gómez, era potenciar qualitats com les dinàmiques de grup, l'autoestima, la seguretat, la capacitat de comunicació i d'escolta, la motivació i la responsabilitat, així com de resolució de conflictes.

El segon d'aquest taller té per títol English Camp Weekend i el seu objectiu es fomentar el coneixement d'aquest idioma mitjançant activitats lúdiques. De caràcter gratuït, tindrà lloc els dies 14 i 15 de desembre a la casa de colònies de Santa Eularieta, sent la data límit per inscriure's el 10 de desembre. Està dissenyat per a persones amb edats compreses entre els 14 i 17 anys.

El tercer dels tallers es diu S.O.S. Tot sol a casa! I pretén donar eines als joves perquè puguin afrontar amb més seguretat els procés de marxar de casa, amb classes sobre cuina, costura, neteja i consells de primers auxilis. El seu preu és de 75 euros, està dissenyat per a persones d'entre 12 i 16 any i tindrà lloc a Sa Vinyeta entre els dies 26 i 28 de desembre. En aquest cas la data límit és el 17 de desembre.

I ja el darrer i motivat per l'èxit de l'anterior edició, Injove oferta un curs d'introducció a la llengua i cultura xineses, que està adreçat a persones de fins a 30 anys, amb classes setmanals de dues hores a partir del proper 25 de gener tant a la seu de Josep Maria Quadrado com al Punt Jove del carrer Mallorca de Ciutadella. El preu d'aquesta activitat és de 25 euros al mes.

Les persones interessades en inscriure's poden trobar més informació a www.injovemenorca.com, a la seu d'Injove del 13 de Josep Maria Quadrado o als diferents Punts Joves municipals.

Per la seva part, la consellera Herráiz valora de forma molt positiva aquest cursos. “Pel que a les habilitats socials, els països anglosaxons ja ho estan aplicant des de fa temps als seus sistemes educatius perquè és una eina bàsica que ens ajuda a comunicar el nostre saber i a relacionar-nos amb el nostre entorn d'una manera harmònica”, explica la consellera, qui recorda també la importància de l'aprenentatge dels idiomes per tres raons: “els joves viuen a una terra on el turisme és bàsic, perquè possibilita l’accés al coneixement i perquè permet residir a altres països”. També destaca el curs que ajudar a independitzar-se.

Maó, 28 de novembre de 2012

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa