Notícies i actualitat

Els tècnics de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera informen de la mort al niu d’un nou exemplar de milà reial (Milvus milvus), una espècie catalogada en perill d'extinció

Data : 18/08/2016

El departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca informa que durant el seguiment sobre la població reproductora de milà reial (Milvus milvus) -que duen a terme els tècnics de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera- s'ha trobat mort sobre un niu un exemplar adult de milà reial amb tres ous que s'han malmès. L'exemplar, recollit pels agents de Medi Ambient, ha estat enviat per realitzar una anàlisi que permeti determinar les causes de la mort. Encara que troballes d'aus reproductores mortes sobre el niu eren freqüents fa uns anys, generalment associades a mortalitat per consum d'esquers enverinats, aquests esdeveniments no havien estat detectats en els darrers anys.
El milà reial és la rapaç més amenaçada de l’illa, una espècie catalogada en perill d'extinció en l’àmbit estatal i balear. La seva població va sofrir un important descens, que la va situar a la vora de l'extinció a final dels anys noranta del segle passat. La mort per electrocució i sobretot per consum d'esquers enverinats van ser les causes que la van situar a la vora de l'extinció.
Encara que les dades disponibles sobre l'evolució de la població reproductora insular són positives, amb 29 parelles reproductores trobades l'any 2015, durant l'any 2016 ja s'han trobat nou cadàvers d'aquesta espècie: vuit sota suports elèctrics i aquest nou exemplar d'una au reproductora morta sobre el niu. Des de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera es subratlla la importància de continuar estant atent a l'evolució d'aquesta espècie i a les seves amenaces.

Maó, 18 d’agost de 2016

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS