Dades sobre Menorca

TrebalugerMenorca, la més oriental de les Illes Balears, té una extensió de 702 quilòmetres quadrats i una població de 94.885 habitants, que sol duplicar-se durant els mesos d'estiu. Té una longitud de 53 km (entre la Mola i el cap de Bajolí); el punt més alt són 357 m corresponents a la muntanya del Toro, i en total té 347 km de costa.

Amb una temperatura mitjana de 17 ºC, Menorca gaudeix d'un clima temperat moderat durant tot l'any. La temperatura mitjana màxima a l'estiu és de 24 ºC i la mitjana mínima a l'hivern és de 10 ºC. La meteorologia es caracteritza pel vent de tramuntana, que bufa amb certa freqüència a l'illa, i les precipitacions varien entre els 450 mm i els 650 mm. La tardor és l'època de més pluja. El clima de Menorca ens permet gaudir de bona part de l'any a l'aire lliure, amb hiverns suaus i estius càlids.

Els municipis de Menorca són vuit (segons dades del padró municipal d'habitants de l'Institut Nacional d'Estadística, a 1 de gener de 2011):

Maó (28.942 habitants), centre administratiu i aeroportuari, que compta amb el segon port natural més gran d’Europa.
Ciutadella (29.325 habitants), antiga capital de l'illa, seu episcopal i el municipi més poblat
Alaior (9.600 habitants), ciutat industrial i universitària, que fou fundada l'any 1304 pel rei Jaume II
Es Castell (7.990 habitants), fundada pels anglesos amb la denominació de Georgetown
Sant Lluís (7.377 habitants), fundada durant la curta dominació francesa del segle xviii
Ferreries (4.717 habitants), municipi on es troba ubicat el castell de Santa Àgueda
Es Mercadal (5.408 habitants), municipi amb un territori extens on es troba el port pesquer de Fornells
Es Migjorn Gran (1.526 habitants), darrer municipi constituït a l'illa, l'any 1989, on va néixer Joan Riudavets Moll, anomenat l'avi d'Europa, que va morir el 2004 als 114 anys.Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS