El nou Casal d'Entitats Ciutadanes des Castell acull 4 associacions locals amb l’ajut del Consell Insular

La consellera insular Cristina Gómez visita el Casal amb la batlessa des Castell Joana Escandell

Casal Entitats Es Castell

La consellera de Cooperació Local, Cristina Gómez, i la nova directora insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat, Roser Román, han visitat aquest divendres juntament amb la batlessa des Castell, Joana Escandell, el Casal d'Entitats Ciutadanes de la localitat, que està en funcionament des del passat juny, al carrer Agamèmnon, i es va fer realitat gràcies als pressupostos participatius del Consell Insular del 2018.

Ubicat en un local de propietat municipal, als baixos del carrer Agamèmnon, 19, compta amb quatre espais que fan servir la Colla de Geganters i Grallers des Castell, la secció d’Escacs del Centre de Cultura, l’associació de fotografia Revel'art i la Societat Ornitològica de Menorca. Tanmateix disposa d’un espai polivalent per a ús compartit i oberta a tota la ciutadania i entitats, en la qual es poden realitzar altres actes i reunions.

Pressupostos Participatius 2018 del Consell Insular de Menorca

El Casal d’Entitats des Castell formà part dels projectes guanyadors escollits per la ciutadania en els Pressupostos Participatius 2018 del Consell Insular de Menorca, amb una partida assignada de 45.000 euros. Posteriorment, es va signar un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament des Castell i el Consell, mitjançant el qual el consistori es va comprometre a realitzar les obres necessàries per a desenvolupar la iniciativa, amb la licitació, contractació i direcció de les obres. Tanmateix, el projecte comptà amb finançament provinent del Pla territorial d'instal·lacions i equipaments culturals 2020 del Consell Insular de Menorca, a través del qual la institució insular va aportar els altres 35.201 euros. Així, del cost total (161.000 euros) de la reforma per obrir el Casal d’Entitats Ciutadanes a la població de Llevant, l’Ajuntament des Castell ha aportat 80.799 euros i el Consell Insular 80.201 euros.

Maó, 10 de setembre de 2021

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ