El primer Centre de Baixa Exigència del Consell oferirà estada temporal a persones sense llar o amb necessitats residencials

Obert el termini per presentar projectes d’adequació del nou Centre de Baixa Exigència (CBE) del Consell al carrer Borja Moll de Maó

El Consell Insular de Menorca, des del seu Servei del Dret a l’Habitatge i Agenda Urbana, obrirà el primer Centre de Baixa Exigència (CBE) de l’illa per assistir a les persones sense llar o amb necessitats puntuals d’allotjament. Aquest futur equipament de 200 metres quadrats s’ubicarà a un local, que el Consell va adquirir el desembre de 2019, a la planta baixa de l’edifici que construeix l’Institut Balear d'Habitatge (IBAVI) al carrer Borja Moll de Maó. Les principals funcions del centre i del seu personal seran l’atenció d’emergència a les persones que - per diferents motius - no disposin d’habitatge.

El futur Centre de Baixa Exigència, respon a les necessitats residencials d’emergència que existeixen a la societat menorquina i que ja al 2019 van dur al Consell Insular a aprovar la creació i gestió d’un servei integral per a la inclusió social de les persones sense llar. Ara, amb el termini obert fins el 30 de setembre per a la recepció de les propostes arquitectòniques per dissenyar el seu interior, es concreta el futur servei i l’atenció a les persones que romanen al carrer o a infrahabitatges. La Consellera Insular d’Habitatge Cristina Gómez destaca que amb aquest equipament baixarà la pressió sobre les cases d’acollida de titularitat municipal existents a Menorca que actualment atenen a persones amb perfils diversos que no són sempre els adients per aquestes cases. A les propostes arquitectòniques presentades es tindran en compte a més de les funcions que s’han de desenvolupar al CBE, els principis de sostenibilitat, reducció de la petjada ecológica, l’aspecte de gènere i l’economia circular així com la innovació i la flexibilitat dels espais per atendre les necessitats variables.

Aquest Centre de Baixa Exigència, de carácter insular, atendrà a persones de perfils diversos que no han d’haver iniciat obligatòriament un circuit d'inserció social, tot i que es comprometen a respectar les normes del servei i a més tindran l’opció, si així ho volen, de ser derivats a altres serveis. Els principals objectius del CBE són: cobrir de forma temporal les necessitats bàsiques d'allotjament i petit refrigeri de matí i nit, higiene personal i neteja de roba de les persones en situació d’exclusió social. Tanmateix s’atendran altres demandes de l’usuari com l’assessorament individualitzat i acompanyament als recursos socials, sanitaris i laborals així com ajuda en gestions burocràtiques i seguiment posterior de les persones usuàries del centre. També es disposarà al CBE d’una sala de lectura i reunió per estada durant el dia.


Maó, 30 d’agost de 2021

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ