El Centre Artesanal de Menorca organitza cada dissabte d’estiu tasts de productes i tallers

Les experiències, algunes d’elles plantejades per públic familiar, s’organitzen amb la col·laboració de Sa Cooperativa del Camp.

L’objectiu d’aquesta nova acció és apropar el producte local i l’artesania illenca a residents i visitants.

La Fundació Foment de Turisme de Menorca (FFTM) organitza a través del Centre Artesanal noves experiències per apropar el producte local i l’artesania tant a residents com a visitants durant aquest estiu. Així, cada dissabte entre juliol, agost i setembre hi haurà tasts de productes o tallers amb la col·laboració de Sa Cooperativa del Camp.

Les activitats, plantejades per adults o per un públic familiar, es faran sempre a les 11 hores al mateix Centre, en català i castellà. Amb una durada d’una hora, els participants hauran d’aportar 1 euro, ja que la resta ho finança el Centre Artesanal de Menorca. Els grups tindran un aforament limitat i per a més informació i reserves es pot telefonar al 971 154 436 o enviar un correu electrònic a info@artesaniademenorca.com

La proposta d’experiències, que van més enllà del simple tast o la manipulació, és la següent:
• 10 juliol: Tast sensorial de formatge i vi (adults). Maridatge de dos productes d’elaboració artesana que dia a dia conquereixen els paladars més exigents.
• 24 juliol: Taller de pintura al tremp d'ou (familiar). Primer es coneixeran les característiques físiques i químiques dels ous per després utilitzar-los per fer pintura i pintar una obra.
• 31 juliol: Taller la llet i el formatge (familiar). Descobriran com es fa un dels productes més representatius de l’illa i quina és la matèria primera que s’empra.
• 7 agost: Tast sensorial de formatge i vi (adults). Maridatge de dos productes d’elaboració artesana que dia a dia conquereixen els paladars més exigents.
• 14 agost: Taller de pintura al tremp d'ou (familiar).
• 21 agost: Taller la llet i el formatge (familiar).
• 28 agost: Taller artístic amb fruites i verdures (familiar). Imitació de l’artista italià Giuseppe Arcimboldo creant un retrat efímer a partir de fruites i verdures.
• 4 setembre: Taller la llet i el formatge (familiar).
• 11 setembre: Tast sensorial de formatge i vi (adults).
• 18 setembre: Tast sensorial d'oli (adults). Menorca recupera la producció de l’oli destacant el que s’extreu del fruit dels ullastres tan presents en el paisatge de l’illa.
• 25 setembre: Tast sensorial de mel (adults). Menorca és territori de mel, fins i tot ja se’n feia referència en època romana; aquí en descobriran les característiques organolèptiques.

Maó, 7 de juliol de 2021

Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ