La Presidenta del Consell Insular sol·licita un tractament diferenciat en matèria turística per a Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha participat aquest matí en la reunió amb la ministra de Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la resta de presidents dels consells insulars, per tractar temes del sector turístic de les Illes Balears i apropar la realitat i les necessitats de la nostra illa davant la situació actual de pandèmia.

Durant la reunió, la Presidenta ha traslladat a la ministra la necessitat d’establir corredors segurs directes amb Menorca, especialment amb el Regne Unit, principal mercat emissor de l’illa, de cara a la temporada turística. Mora ha recalcat que ‘cal tenir present que Menorca presenta uns bons indicadors sanitaris i el Regne Unit és un dels països que està més avançat amb el ritme de vacunació. Garantir la connexió entre els dos territoris resulta imprescindible per un desenvolupament òptim de la nostra pròxima temporada turística’.

En aquest sentit, la Presidenta també ha reiterat ‘la necessitat d’establir mecanismes per tal que cada illa pugui rebre un tractament específic i diferenciat en quant a l’obertura d’espais aeris’. En la mateixa línia, la Presidenta també ha sol·licitat la col·laboració del Govern Estatal per garantir la millora de la connectivitat aèria de Menorca. Mora ha reiterat que ‘la nostra illa pateix els efectes de la doble insularitat. Necessitam el suport de l’Estat per dotar de rutes amb freqüències i preus competitius amb les principals ciutats espanyoles i europees’.

Finalment, la Presidenta també ha manifestat que ‘en previsió d’un probable increment de contagis per Covid arreu d’Europa, i en coherència amb la decisió del Govern de les Illes Balears de tancar perimetralment aquesta comunitat, l’Estat apliqui mesures de restricció a l’accés internacional a les Illes Balears, tornant enrere la decisió de permetre l’arribada de turistes estrangers durant la Setmana Santa’.

Maó, 25 de març del 2021

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ