El Consell Insular ha elaborat material informatiu per a les famílies amb filles i fills adolescents per tal de detectar i prevenir conductes de violència masclista

Nota de premsa: El Consell Insular ha elaborat material informatiu per a les famílies amb ...

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha editat una guia i tres tríptics per a les famílies amb filles i fills adolescents per detectar possibles casos de violència masclista entre el jovent i per ajudar a comprendre millor què suposen aquests tipus de violència, quins són els factors que contribueixen a la seva aparició i com abordar-les i eradicar-les. La guia ha estat elaborada per Maria Sonia Martin, escriptora i llicenciada en Dret amb una llarga experiència en gènere, violència masclista i intervenció.

La consellera Bàrbara Torrent ha manifestat que “per al Consell Insular, sempre serà una prioritat posar en marxa i coordinar accions per millorar la prevenció i la detecció de les violències masclistes amb l’objectiu d’aconseguir la seva eradicació i, per fer-ho, és essencial arribar al nostre jovent i les seves famílies”. Precisament amb aquest nou material posem a l’abast tant d’uns com d’altres les eines necessàries per detectar aquestes situacions que en algunes ocasions són difícils de percebre sense un aprenentatge i uns coneixements previs sobre la violència masclista i les claus específiques en què es produeix durant les etapes de l’adolescència”.

A més, per tal de difondre i fer més accessible la guia, s’han elaborat tres tríptics que la complementen. Un d’ells, dirigit a les famílies, és un resum i una explicació pedagògica d’aquells principals senyals d’alerta que s’han de tenir en compte a l’hora de detectar tant que una jove pateix violència masclista per part de la seva parella com que un adolescent exerceix aquesta violència cap a la seva companya.

Els altres dos tríptics, dirigits al jovent, contenen dos qüestionaris de 30 preguntes. El primer, titulat Et maltracten?, són preguntes dirigides a les adolescents per tal de fer-les reflexionar sobre si poden estar patint algun tipus de violència masclista, ja sigui emocional, verbal, física o sexual. El segon, titulat Maltractes?, va dirigit als adolescents per fer-los veure si estan exercint violència masclista cap a la seva parella.

La guia es pot descarregar de forma gratuïta a la web www.cime.es/guiaparesviolenciamasclista i els tres tríptics editats per la institució seran distribuïts al Centre Assessor de la Dona, als ajuntaments, als centres de Salut, als punts d’informació juvenil i casals, als centres educatius, i les biblioteques per tal que les persones interessades en puguin disposar. Tant la guia com els tríptics són finançats pel fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Maó, 4 de març del 2021

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ