Plec de lectura 43 dedicat a Pilar Benejam

Nota de premsa: Plec de lectura 43 dedicat a Pilar Benejam

Aquest nombre està dedicat a la pedagoga ciutadellenca. Hi podreu llegir uns fragments del seu discurs d'investidura del Doctorat Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili, llegit a Tarragona el novembre de 2019.

El Plec de gener-febrer de 2021 està dedicat a la sra. Pliar Benejam (Ciutadella, 1937) que és una persona molt destacada en el camp de la pedagogia a nivell estatal. La seva trajectòria laboral passa des del treball com a mestre d'escola fins a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha escrit nombrosos textos dedicats a la didàctica de les Ciències Socials i la reflexió pedagògica. Ha obtingut nombrosos premis per les seves aportacions intel·lectuals i també és Filla Il·lustre de Ciutadella. L'antropòleg Jaume Mascaró també ha col.laborat en aquest Plec aportant una petita biografia de la seva amiga i col·laboradora.

Els fragments del text del Plec parlen sobre com fer de mestre. Us recomanem la seva lectura.

La part gràfica del Plec la tenim gràcies a l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca que ha realitzat una recerca entre els seus fons per aconseguir imatges relacionades amb l'educació de diverses èpoques, autors i pobles. Mirant les imatges podem veure com ha canviat la nostra societat i l'escola.

 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa