30 alumnes dels tallers del SOIB amb contractes d’aprenentatge al Consell s'adapten al mode semipresencial

Els 3 programes d’ocupació i formació del SOIB Alforí, CIME WEB i Arrels, combinen ara la presencialitat amb les sessions a distància degut a les mesures sanitàries pel Covid-19. El Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell ha facilitat tot el necessari per tal de realitzar una part de les classes a distància. Així, els alumnes segueixen fent les classes teòriques online mentre que les pràctiques es realitzen en grups reduïts. D’aquesta manera els alumnes poden continuar amb la seva formació i obtenir la titulació corresponent que els hi facilitarà la inserció laboral.

Aquests programes mixtos d’ocupació i formació Alforí, CIME WEB i Arrels, han estat promoguts pel Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, i finançats pel SOIB amb la participació del SEPE, en el cas del primer, i amb fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial, en el cas del segon i el tercer. Això suposa una inversió total de 543.733 euros. L’objectiu principal d’aquestes iniciatives és impulsar plans de treball amb feines lligades a l’interès social i general i, al mateix temps, millorar l’ocupabilitat de les persones participants. D’aquesta manera, les persones que hi participen aprenen un ofici i obtenen una certificació professional oficial.

El programa Arrels forma a persones desocupades majors de 30 anys com a futurs auxiliars sociosanitaris per fer feina a les institucions socials amb persones dependents. L’alumnat realitza el treball efectiu al Geriàtric de Maó, a les residències de Trepucó i Santa Rita i al Patronat Municipal de l’Hospital de Ciutadella.

D’altra banda, Alforí forma al llarg de dotze mesos a joves d’entre 16 i 29 anys per treballar com a peons agraris i forestals. El grup de persones seleccionades du a terme tasques forestals i d’agricultura per al manteniment en espais gestionats pel Consell, com el Llatzeret, la finca d’Alforí, es Milà i Torelló.

El taller CIME WEB en canvi, dona l’oportunitat d’aprendre a construir, gestionar i publicar pàgines web. Durant els nou mesos del projecte, l’alumnat treballador col·labora en l’optimització de les pàgines web del Consell Insular de Menorca a més de crear un web que unificarà les experiències dels tallers d’ocupació i formació en marxa.


Maó, 17 de febrer de 2021

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ