La Reserva de Biosfera de Menorca acollirà a l'octubre les XX Jornades Ibèriques d'Aracnologia

Data : 12/06/2020

El congrés serà organitzat per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, el Grup Ibèric d'Aracnologia i la Societat Entomològica Aragonesa, i oferirà un curs introductori a la temàtica els dies previs

La Reserva de Biosfera de Menorca acollirà a l'octubre d'enguany les XX Jornades Ibèriques d'Aracnologia, una cita que té com a objectiu principal posar en comú les últimes aportacions sobre aracnologia en l'àmbit ibèric-balear i macaronèsic. El congrés, organitzat per la Reserva de Biosfera de Menorca, el grup Ibèric d'Aracnologia i la Societat Entomològica Aragonesa, es durà a terme al Museu de Menorca de Maó entre el 16 i 18 d'octubre.

A més de la posada en comú dels darrers estudis en la matèria, i en el marc de les jornades, es repetirà una exitosa experiència duta a terme en les últimes edicions: un curs pràctic d'aracnologia durant els dies previs al congrés, i amb el que es vol ampliar el grup de persones interessades en aquests artròpodes de vuit potes i facilitar la iniciació o perfeccionament de l'estudi de la classe aràcnida. Aquest curs pràctic de 6 sessions, que se celebrarà del 13 al 16 d'octubre també a Maó, pretén oferir una visió de la diversitat dels principals grups d'Arachnida, de la seva morfologia, i dels mètodes i mitjans habituals per a abordar el seu estudi. Cada sessió, d'unes tres hores de durada, constarà d'una introducció teòrica i un treball pràctic individualitzat amb el material necessari.

Per a la realització d'aquest curs d'iniciació a l'aracnologia, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera ofereix a més 14 beques d'allotjament per a estudiants. La sol·licitud de la beca s'haurà de fer en el moment de formalitzar la inscripció al curs mitjançant l'espai destinat a comentaris. Les beques es concediran per estricte ordre de petició i els interessats hauran de justificar la seva condició d'estudiants.

L'organització d'aquests dos esdeveniments anirà a càrrec del Consell Insular de Menorca que, a través de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, de la Societat Entomològica Aragonesa (SEA) i del Grup Ibèric d'Aracnologia (GIA) seran els organismes encarregats de la seva organització.

Les inscripcions per a les XX Jornades Ibèriques d'Aracnologia i / o per al Curs d'Aracnologia ja estan obertes i es poden realitzar a través del portal web www.xxjornadasaracnologia.menorcabiosfera.org en el qual consta també tota la informació sobre el programa de les dues activitats.

Maó, 12 de juny del 2020

 
Més informació Inscripció jornades
Departaments relacionats Medi Ambient i Reserva de Biosfera
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS