Presentació virtual de la Guia de mesures per prevenir i reduir el malbaratament alimentari

Data : 01/06/2020

Imatge

La presentació tindrà lloc el pròxim dijous 4 de juny a les 11.00 h via ZOOM i anirà a càrrec de Maite Salord, consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular, d'Isabel Le Gallo, directora de la Fundació Daniel & Nina Carasso i de Noemí García, nutricionista i autora de la guia.

El gener de 2017 el Consell Insular de Menorca es va adherir al conjunt de ciutats signatàries del pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, més conegut com el Pacte de Milà. Aquest pacte compromet les ciutats (unes 160 actualment) a desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, per assegurar una alimentació saludable i accessible per a tota la societat.

Des de 2018, Menorca compta amb una Estratègia Alimentària, treballada des de l'òptica de la Reserva de Biosfera, que esdevé un full de ruta clau per avançar cap a una alimentació saludable i sostenible per a la nostra illa. L'estratègia ha comptat des de l'inici amb el suport tècnic i econòmic de la Fundación Daniel & Nina Carasso, que des del començament va creure en la capacitat de la nostra societat d'avançar cap a un model alimentari sostenible.

Una de les actuacions de l'Estratègia Alimentària de Menorca és treballar amb la reducció del malbaratament d'aliments. Per aquest motiu, s'ha elaborat la Guia de mesures per prevenir i reduir el malbaratament alimentari, un document que planteja de manera sintètica i senzilla les actuacions que podem portar a terme en els diferents sectors que intervenen en el circuit alimentari. Aquests són: el de la producció, els comerços, el canal HORECA (hotels, restaurants i cafeteries), les col·lectivitats i les llars. La Guia ha estat elaborada per la nutricionista Noemí García, i ha comptat en tot moment amb el suport de l'ONG Justícia Alimentària.

Des del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular existeix el convenciment que aquest document es convertirà en una referència per avançar en la reducció del malbaratament a Menorca. Per això, ens plau convidar-vos a tots a l'acte de presentació de la Guia de Malbaratament Alimentari que tindrà lloc el pròxim 4 de juny a les 11.00 h via ZOOM.

La presentació anirà a càrrec de Maite Salord, consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera; d'Isabel Le Gallo, directora de la Fundació Daniel & Nina Carasso i de Noemí García, nutricionista i autora de la guia.

Per poder-hi participar cal omplir el formulari d'inscripció que trobareu en aquest enllaç: https://forms.gle/d11xWkHmrJ6Ni6U6A

Maó, 1 de juny del 2020

 
Més informació Formulari d'inscripció
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Medi Ambient i Reserva de Biosfera
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS