S’engega una nova iniciativa per reforçar la neteja i desinfecció de tots els municipis

Data : 28/03/2020

El Consell Insular de Menorca ha coordinat una nova iniciativa per a netejar i desinfectar els principals punts dels municipis de tota l’illa. Es tracta d’una iniciativa sorgida durant la darrera Junta de Batles on es va plantejar la necessitat de crear un Pla de Contingència per a desinfecció de carrers i espais públics a nivell insular.

Per poder portar a terme aquesta iniciativa, es va contactar amb les tres organitzacions agràries, Fagme, Unió de Pagesos i Agrame, les quals han posat a disposició de l’administració pública 20 tractors per a desinfectar carrers i places, donant prioritat als espais més sensibles com geriàtrics, parades d’autobusos, comerços d’alimentació, farmàcies, centres educatius, benzineres o contenidors de fems.

La institució insular també s’ha encarregat de cercar proveïdors per a l’elaboració i ús de desinfectant. Cal agrair que finalment l’empresa Eliseo Llabrés s’ha ofert per fer una donació de 2.000 litres de lleixiu, el que, una vegada s’hagi dissolt amb aigua, donarà lloc a 18.000 litres de desinfectant. Per altra banda, el Consell Insular també es farà a càrrec del cost del combustible dels tractors i els recanvis necessaris, així com també de la coordinació tècnica de la iniciativa per part de la cap de brigada de carreteres.

Gràcies a la coordinació amb els diferents ajuntaments de Menorca, i amb els Bombers de Menorca, aquest matí ha començat el primer dispositiu especial de neteja i desinfecció al terme des Mercadal. Durant els pròxims dies s’aniran desplaçant a la resta dels municipis. Aquesta acció se suma als esforços que ja estan fent cada municipi per desinfectar els espais públics dels seus pobles i urbanitzacions.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha volgut transmetre un missatge d’agraïment per aquest gest de solidaritat, que se suma a altres iniciatives de l’àmbit privat, el que demostra, una vegada més, la unió i cooperació de la població menorquina i recorda la necessitat que la societat sigui responsable i es quedi a casa.


Maó, 28 de març del 2020

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa