El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular coordinen accions per difondre propostes culturals, divulgatives i de salut i entreteniment en línia

Data : 18/03/2020

Davant l'emergència sanitària en la qual s'ha vist sumit tot l'Estat arran de l'expansió del COVID-19, amb la cancel·lació de tota mena d'activitats i esdeveniments i les mesures de confinament i tancament de fronteres anunciades per les autoritats, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular han decidit coordinar esforços per a impulsar i difondre diferents accions perquè, via Internet, la ciutadania de Menorca pugui seguir gaudint de la cultura i altres propostes d'oci en condicions de confinament a casa seva.

En els darrers dies i hores són moltes les iniciatives públiques i privades que han sorgit per oferir alternatives culturals, divulgatives, d'entreteniment i salut a la població confinada a casa seva. Per això, tots dos estaments, que han reorganitzat la seva activitat per adaptar-se a la nova situació, posen al servei els seus mitjans digitals de forma coordinada per difondre aquests recursos i iniciatives pròpies i alienes. Sota els hashtags #laculturanoatura i #quedatacasa, les xarxes socials tant del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports com de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera seran les plataformes de difusió de les diferents propostes digitals i d'interès.

La iniciativa busca a més solidaritzar-se amb el sector cultural de l'illa que ha vist afectada la seva activitat arran d'aquesta situació d'emergència.

Cultura, Joventut i Esports
El Departament segueix treballant per oferir propostes culturals, d'oci i salut, i llança diverses propostes digitals per realitzar des de casa. Mantindrà actiu el portal d'agenda cultural Menorca Illa de Cultura (http://agenda.menorca.es) i les seves xarxes socials (@menorcailladecultura) per difondre tota mena d'activitats en línia com concerts en streaming, exposicions en línia, activitats familiars, formació o recursos digitals.

És el cas del festival Tots a Ca Teua, una iniciativa que han organitzat diversos músics menorquins amb la programació aquest cap de setmana de diferents micro-concerts. Gràcies a tots ells podrem gaudir els dies 20 i 21 de març a les 20.00 h de la música de 14 grups i cantautors de Menorca des de casa.

A més, davant el tancament dels equipaments públics, entre ells totes les biblioteques de l'illa, la Xarxa de Biblioteques Públiques de Menorca (@ Bibliomenorca.net) ha posat a disposició de la ciutadania, sota la iniciativa #biblioconfinats, el servei de préstecs de llibres electrònics gratuït amb ebiblio i organitzarà a partir del 17 de març diversos grups de lectura en línia a través del seu canal de youtube. També farà públic a partir de demà un blog anomenat Biblioconfinats en el qual publicarà material relacionat amb les diverses activitats de la iniciativa.

En l'àmbit de la salut i esports, serà el programa Menorca Borina't del Servei d'Esports l'encarregat de mantenir activa a la població confinada a casa seva mitjançant la proposta de diferents activitats i exercicis que permetin interrompre el temps sedentari i complir amb les recomanacions mínimes d'activitat física setmanal. Compartiran documents i informació a través de la seva pàgina de Facebook Menorca Illa de l'Esport (@EsportsCIME) i a la web i instagram d'Integrasport (@integrasport.menorca).


La Reserva de Biosfera a casa
L'Agència s'uneix al Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports per omplir l'agenda cultural de contingut relacionat amb la Reserva de Biosfera de Menorca. Així, posarà a disposició de la ciutadania documentals, llibres o revistes en format digital de la temàtica. A més, posarà a disposició les seves xarxes socials (@MenorcaBiosfera) i canal de youtube per contribuir a la difusió de les diferents iniciatives culturals que s'impulsen a les xarxes aquests dies.

D'altra banda, i seguint la seva activitat normal, continuarà fent difusió d'aquells projectes i iniciatives destinades a la ciutadania impulsades des del departament que puguin realitzar-se de forma telemàtica. Entre ells la marca Menorca Reserva de Biosfera o els serveis que ofereix l'Oficina de l'Energia Menorca 2030, projecte que impulsa amb el Govern Balear i el Consorci de Residus i Energia.

Maó, 18 de març del 2020

 
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa