Els Jocs Esportius Municipals busquen “el municipi més actiu” amb un nou format

Data : 04/02/2020

El conseller d’Esports, Miquel Àngel Maria, presenta l’esdeveniment que implicarà als vuit municipis del 15 de febrer al 13 de juny i que inclou els programes Ona, Menorca Borina, Integraesport, Esport Adaptat, i Moviments per Viure, a més d’IGA Menorca

La quarta edició dels Jocs Esportius Municipals seran els més inclusius de tots els que s’han fet, així com els més llargs. El conseller d’Esports, Miquel Àngel Maria ha presentat aquest dimarts l’esdeveniment acompanyat del director Insular d’Esports, Josep Juaneda, i del regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Alaior, Rafel Quintana, compartint que aquest tindrà lloc del 15 de febrer fins al 13 de juny, quan tindrà lloc la cerimònia de clausura que enguany organitzarà Alaior.

La principal novetat d’aquesta quarta edició “es l’aposta per donar una volta més a un format de jocs que sabem que funciona però buscant obrir la possibilitat a més persones per a que hi prenguin part”, ha explicat Maria, afegint que “ens impulsa la pregunta ‘Quin és el municipi més actiu de Menorca?’”. El conseller, ha explicat que han volgut amb aquests jocs renovats “fomentar la pràctica esportiva, donar un caràcter festiu i popular a la trobada per a que s’hi pugui participar en família, de fet la participació puntuarà, i tenir uns jocs més inclusius ja que hi prendran part els programes que hi ha al departament d’Esports del Consell Insular com són Ona, Menorca Borina, Integraesport, Esport Escolar, Moviments per Viure i IGA Menorca”.

A banda d’això, també han ofert la possibilitat de que a nivell competitiu no només es limiti als 13 esports que participaran als propers Island Games de 2021 a Guernsey, sinó tots els esports que formen part d’IGA –són 18- així com a esports federats que es vulguin sumar. De moment, ha precisat Josep Juaneda, “karate, hípica, escacs i piragüisme s’han sumat”. Precisament aquest darrer serà l’encarregat de donar el tret de sortida el proper dia 15 amb el campionat insular de piragüisme.

El director insular d’Esports ha detallat com hi prendran part els diferents projectes. En el cas d’Ona, hi haurà vuit activitats de ioga obertes a tothom -una en cada municipi-, mentre que per Menorca Borina s’han organitzat vuit rutes saludables que es faran durant el mes d’abril. En el cas de Moviments per Viure, un programa del que es beneficien 11 geriàtrics de Menorca, es farà una trobada de boccia de tots els participants el dia 8 de maig, al matí, al poliesportiu des Mercadal.

També, entre febrer i juny, es faran les competicions tant dels esports que formen part d’IGA Menorca com dels esports federats que no hi són. En aquest sentit, una altra novetat és que els Jocs puntuaran per a la classificació IGA per l’expedició menorquina de Guernsey 2021.

També s’han obert els Jocs Esportius Municipals als membres del Club Vidalba, que faran una gran competició el 21 de març que també puntuaran a la classificació final.

L’acte ha comptat amb la presència dels regidors d’Esports de Ciutaella, Sandra Moll, Sant Lluís, Ramón Herraiz, Es Mercadal, Javier Periañez, i d’Alaior, Rafel Quintana, qui ha agraït l’oportunitat que suposa pel seu municipi acollir la clausura i ha felicitat als impulsors pel nou model d’esdeveniment que s’obre més a la participació, la coordinadora IGA Menorca, Flor Arrighi, la cap de servei d’Esports Carmen Sunyer, i el tècnic d’Esports del Consell, Pere Calafat.

Totes les persones interessades en participar es poden apuntar a traves de la pàgina web d’IGA Menorca, www.igamenorca.es, i de Menorca Illa de l’Esport, www.menorcailladelesport.com.

Maó, 4 de febrer de 2020.

Imatges relacionades
 
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa