El Grup Popular demana més acció i noves inversions en la neteja i manteniment dels boscos afectats per el darrer cap de fibló

Data : 15/01/2020

El Grup Popular ha expresat en més d’una ocasió la preocupació per l’estat de deixadesa en que es troben els boscos i marines de Menorca. El pas del cap de fibló en el mes d’ocubre de 2018 va agreujar de manera considerable aquesta situació. L’IBANAT ha calculta que més de 80.000 arbres van caure en terra.

Ha passat més d’un any i, segons les dades servides pel propi Institut Balear de la Natura, tan sols s’han pogut retirar 15.000 arbres, en dades servides al gener de 2020. Això suposa només un 20 per cent de restitució.

En el mes de desembre, el ple del Consell va aprovar una proposta d’acord del Grup Popular amb la que es volia cridar l’atenció sobre aquesta situació, alertar de l’alt risc de plagues i de declaració d’incendis forestals I instar a les institucions a dur a terme campanyes d’actuació més decidides. Amb coordinació dels bombers.

La proliferació de plagues que afecten els pinars de l’illa –i en especial una de les zones afectades per el darrer cap de fibló, amb un atac de l’escarabat “tomicus”--, ja s’ha produït.

Ara, el Grup Popular demana el cumpliment dels acords aprovats en el ple de desembre. Però a més a més , la portaveu del Grup Misericordia Sugrañes demana a l’equip de Govern que reforci les actuacions que fa el Govern balear amb mitjans propis. Hi ha 70.000 euros que anavem destinats als damnificats per el cap de fibló que no s’han pogut executar, per raons diverses.

Aquest fons econòmic ajudaria molt a recuperar zones boscoses I eliminar els riscos que ja s’estan demostrant. Seria una inversió molt acord a la inicialment prevista, és a dir, reparar els danys causats per el cap de fibló, en una acció mediambiental necessària I beneficiosa per a tothom. Els boscos són el pulmó verd de l’illa.

 
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa