El Departament de Cultura enceta el 2020 amb un nou número de la revista “Àmbit”

Data : 11/01/2020

La revista digital del Consell dedica una entrevista a la cantant menorquina Anna Ferrer, mostra el tresor que amaga la col·lecció Joan Flaquer i exposa els reptes de futur de la Xarxa de Biblioteques de Menorca en el seu 35è aniversari

La revista trimestral del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports enceta el 2020 amb una entrevista a la cantant menorquina Anna Ferrer a propòsit de la publicació del seu segon disc, Krönia. “Àmbit”, la publicació digital del Consell Insular de Menorca ha llençat el número 58 informant, com acostuma, de projectes, iniciatives i activitats relacionades amb el món del patrimoni, la cultura i les arts a la nostra illa.

En aquesta edició “Àmbit” dedica un extens reportatge als reptes de futur de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, donat que enguany compleix 35 anys. De fet, tal com explica el conseller Miquel Àngel Maria “el Consell treballa en un pla de biblioteques que ha de preveure els recursos, les inversions i les estratègies per donar resposta a les necessitats de personal i usuaris”.

D’entre els continguts dedicats al patrimoni històric, cal destacar les pàgines dedicades a mostrar el tresor que amaga la col·lecció Joan Flaquer, una investigació oberta pel Museu de Menorca a partir del fons de l’arqueòleg que deixa al descobert un jaciment excepcional a sa Mola i que serà fruit d’una exposició que s’inaugura dia 8 de febrer.

El programa d’activitats de la Diada del Poble de Menorca és el protagonista a la secció “Agenda”.

Cal recordar que el Departament de Cultura va presentar durant l’últim trimestre de 2019 una revisió profunda del disseny i la maquetació de la revista. Entre els canvis introduïts per aconseguir facilitar la lectura destaca l’ús de noves tipografies, el tractament diferenciat de les imatges, un nou concepte en la disposició de les columnes, la redefinició d’elements com els destacats i els peus de fotos o la incorporació d’icones, entre d’altres.

Una altra de les novetats és la millor adaptació de la publicació a diferents dispositius electrònics, així com l’increment dels elements interactius per facilitar la seva consulta.

Podeu consultar el número 58 en el següent enllaç: https://issuu.com/revistaambit/docs/cim_ambit_revistacultura_num58


Maó, 11 de gener de 2020

 
Més informació Revista Àmbit
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa