Notícies i actualitat

El Consell Insular impulsa el Turisme actiu amb la Festa del Mar

Data : 14/01/2012

El proper mes de maig serà, a Menorca, el mes de la Festa del Mar. Malgrat tractar-se d'una iniciativa d'àmbit nacional, a Menorca serà diferent a totes les que se celebrin en altres zones de la península, ja que en lloc de concentrar-se en un cap de setmana es perllongarà per espai d'un mes, de l'1 al 31 de maig, amb tot tipus d'activitats nàutiques i de turisme actiu en general.

La Consellera de Turisme, Maria Salomé Cabrera, juntament amb el president de l’Estació Nàutica de Menorca, Damaso de la Cruz, han recordat que la insularitat de Menorca condiciona la potencial arribada de visitants durant dos dies concrets, per la qual cosa s'ha optat per repartir les diferents activitats al llarg de quatre setmanes.

Així mateix, aquesta activitat serà promocionada en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) que se celebra aquesta setmana a Madrid. La promoció s'efectuarà en el stand d'estacions nàutiques.

Segons van expressar tots dos responsables el fet que la Festa del Mar se celebri durant tot un mes permetrà que puguin gaudir de la Festa del Mar totes les persones venguin o no específicament per a aquest esdeveniment.

Amb la festa del mar serà el turisme actiu qui protagonitzarà l'inici de la temporada 2012. Durant tot el mes de maig s'oferiran esports i activitats a preus mòdics.

Iniciar-se en l'esport del golf, realitzar senderisme, excursions a cavall i amb bicicleta, descobrir la costa en caiac o gaudir d'experiències com el submarinisme i el windsurf. Són algunes de les activitats, englobades en el denominat turisme actiu, que es podran practicar durant tot el mes de maig, gràcies a la iniciativa de l'Estació Nàutica de Menorca amb el suport del Consell, que ha facilitat l'equip humà necessari per poder dur a terme aquest interessant projecte.

Les activitats es poden consultar i reservar a través de la pàgina web www.menorcafiestadelmar.es, estaran obertes també als propis menorquins que vulguin provar nous esports i experiències, o simplement fer un volt amb vaixell pel port de Maó.

També l'Associació Hotelera de Menorca (ASHOME) s'ha sumat al projecte i oferirà en el seu web visitmenorca.com les activitats, que a més seran publicitadas amb un vídeo que es penjarà al portal Youtube.

La Festa del Mar 2012 es presentarà així mateix als touroperadores i a les oficines espanyoles de turisme a l'estranger, va indicar la consellera, qui va destacar que durant la fira es durà a terme “un treball intens per aconseguir la màxima difusió” del producte nàutic i esportiu. Encara així, Cabrera va reconèixer que a tres mesos de l'inici de la temporada serà “difícil” introduir aquesta oferta en els paquets dels majoristes, però va destacar que “hi ha moltes possibilitats d'aprofitar-la, tant per turistes que venguin a propòsit com pels que ja estan aquí”.

Maó 14 de gener de 2012

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa