El Consell Insular estarà present a la COP25

Data : 09/12/2019

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, i la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún, participaran aquesta setmana en dues de les taules rodones que tindran lloc aquesta setmana durant la Cimera del Clima COP25. A més a més, una delegació de tres joves residents a Menorca participaran, convidats per la UNESCO, a la trobada de Joves de Reserva de Biosfera.


En concret, la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, i la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún, participaran demà a la tarda a la ponència “Scaling up the energy transition on islands”, organitzada per Endesa. Durant el debat, parlaran de la necessitat i importància d’avançar en la transició energètica en un territori petit i finit com és l’illa de Menorca.


Per la seva banda, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, participarà divendres a la taula rodona “Cómo las islas turísticas encaran los retos del cambio climático: energía limpia, adaptación e innovación”, organitzada pel Govern Balear, i on s’espera que també hi participin els consellers Juan Pedro Yllanes i Miquel Mir. Durant la seva intervenció, la Presidenta Mora, parlarà de l’estratègia Menorca 2030, impulsada conjuntament amb el Govern Balear, i com aquesta s’aplica a les polítiques turístiques de la nostra illa.


Amb la presència del Consell Insular a la cimera del COP25 es vol reafirmar el compromís de la nostra illa amb la transició energètica i conscienciar de la necessitat d’avançar cap a un model de gestió dels nostres recursos més sostenible i més compromesa amb el nostre entorn.


Trobada de joves de reserva de biosfera

La biòloga menorquina, Vanessa Mesquida, i els joves, Francina Fortuny, i Fabio Schneider, són els tres representants de Menorca que assisteixen aquesta setmana a la trobada de Joves de Reserva de Biosfera organitzada per la UNESCO, en el marc de la cimera COP25.


L’objectiu de la trobada juvenil és consolidar la Xarxa Juvenil MAB, i principalment la Xarxa juvenil MAB espanyola, així com la possibilitat de desenvolupar i crear activitats que permetin lluitar contra el canvi climàtic, afavorir l'emprenedoria entre els joves per evitar el despoblament en zones rurals i la protecció de la biodiversitat per a la lluita contra el canvi climàtic.


Maó, 9 de desembre del 2019

 
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS