Presentació del llibre: Manual de vivienda táctica contra la gentrificación

Data : 09/12/2019

El Consell Insular ha organitzat per aquest divendres la presentació del llibre «Manual de vivienda táctica contra la gentrificación» del col·lectiu d’Agrupacions tàctiques de repoblament inclusiu (ATRI). L’acte, que tindrà lloc a les 19:00h al COAIB Menorca, serà presentat pels arquitectes i membres de l’ATRI, David Bravo, David Juárez i Jon Begiristain.

Al llarg del llibre, ATRI dóna a conèixer les seves diferents línies de treball: des de la detecció d’oportunitats urbanístiques no convencionals per al desenvolupament d’habitatge assequible, a la recerca i desenvolupament de tècniques constructives compatibles amb els criteris ecològics, de rapidesa, de reversibilitat i amb la possibilitat de participació dels futurs habitants.

Amb aquesta conferència el departament d’Habitatge del Consell Insular vol donar a conèixer noves formes de gestió del sòl públic i dels habitatges sota els criteris de l’eficiència, la justícia i la sostenibilitat per tal de garantir el dret a l’accés a l’habitatge.

ATRI
L’equip d’ATRI van ser els dissenyadors del projecte pilot conegut com APROP Ciutat Vella, el primer edifici d’habitatge plurifamiliar construït a partir de contenidors marítims en l’estat espanyol. Amb aquest exemple han demostrat que es pot escurçar radicalment el temps dedicat al desenvolupament de la promoció, aconseguint reduir l’obra in-situ a poc més de 3 mesos.

Maó, 9 de desembre del 2019

 
Més informació Programa de la jornada
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS