El Centre d’Autonomia de Ciutadella celebra el seu primer any en funcionament

Data : 30/11/2019

Just fa un any, el Centre d’Autonomia de Ciutadella va obrir les seves portes a la ciutadania. Es tractava de la posada en funcionament d’un centre adreçat a malalts d’alzheimer i altres trastorns cognitius. Tot i que a Ciutadella ja hi havia dos centres que oferien servei d’estades diürnes, cap d’ells estava especialitzat en demències, ni oferia alternatives especialitzades de suport familiar, ni seguiment de l’usuari al domicili.

El fet de conviure amb el centre de dia i de col·laborar amb l’ajuntament municipal per la gestió del Centre d’Autonomia, ha facilitat la seva posada en marxa i ha demostrat que la col·laboració entre diferents administracions locals i entitats és una fórmula d’èxit per posar en marxa serveis necessaris per al benestar social i la qualitat de vida de la nostra ciutadania.

Així com ha explicat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, «la prevenció és un element fonamental per retardar els efectes de les malalties cognitives. Amb la defensa d’aquest centre, treballam per tal que els símptomes d’aquesta malaltia es presentin més tard. Les estadístiques mostren que amb activitats de prevenció, com es fan en el centre, es pot reduir la malaltia en un 40%».

Cal recordar que es contempla que a Ciutadella es troben 1.936 persones amb aquesta patologia, el que fa que sigui necessari oferir un servei especialitzat i que ofereixi acompanyament tant als usuaris com als seus familiars. En aquest sentit, des del Consell Insular se seguirà aportant una quantia de 75.000€ per tal de poder garantir el seu correcte funcionament.


Maó, 30 de novembre del 2019

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Presidència
Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS