Notícies i actualitat

La Sala Albert Camus acull la presentació dels projectes becats a la primera edició dels ajuts a minimis per a la creació en arts visuals i audiovisual

Data : 31/10/2019

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha presentat a la Sala Albert Camus de Sant Lluís els projectes becats a la primera edició dels ajuts a minimis per a la creació de projectes visuals i audiovisuals.

L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), de la mà de n’Aina Pla i Núria Marquès.

El conseller Miquel Àngel Maria va explicar als assistents les novetats de la convocatòria d’enguany, per al curs 2019-2020, donat que el Departament de Cultura aposta -per segon any consecutiu- per una aportació de 60.000 euros que es distribueix en 5 línies d’ajudes:

Línia 1: Beques per a projectes d’investigació artística. Dotada amb 10.000 euros, es concediran 4 ajudes d’un import màxim de 2.500 euros cada una.

Línia 2: Beques per a projectes de formació en arts visuals. Dotada amb 10.000 euros, es concediran 5 ajudes d’un import màxim de 2.000 euros cada una.

Línia 3: Beques per a producció d’obra. Dotada amb 10.000 euros, es concediran 2 ajudes d’un import màxim de 5.000 euros cada una.

Línia 4: Subvencions per a producció d’exposicions. Dotada amb 10.000 euros, es concediran 2 ajudes d’un import màxim de 5.000 euros cada una.

Línia 5: Subvencions per a preproducció i postproducció de projectes audiovisuals. Dotada amb 20.000 euros, que es distribuiran entre totes les sol·licituds que reuneixin els requisits, i amb un import màxim per ajuda de 10.000 euros.

Tot seguit, Aina Pla va presentar els projectes visuals dels creadors que no van poder assistir a l’esdeveniment. De la mateixa manera ho va fer la tècnica en Promoció Cultural del Consell, Joana Quintana, pel que fa a les creacions audiovisuals. D’altra banda els autors i autores que sí van poder participar de la celebració van exposar al públic els seus projectes en primera persona.

Dues de les propostes corresponents a la cinquena línia que han rebut el reconeixement són coproduccions d’IB3: “The minorcan connection” i “Menorquins”, per la qual cosa durant la seva intervenció el delegat de la televisió autonòmica a l’illa, David Marquès, va subratllar la implicació de l’ens que, de la mateixa manera que la institució insular, valora molt positivament l’impuls que dona a la creació una convocatòria d’aquest tipus.


L’acte va finalitzar amb l’explicació de Núria Marquès sobre la viabilitat econòmica d’un pressupost per a dur a terme un projecte creatiu amb totes les garanties possibles. Després es va obrir un torn obert de paraules on el públic va poder demanar dubtes i fer els seus propis suggeriments.

Les bases de la convocatòria 2019-2020 ja es poden consultar al BOIB:
http://www.caib.es/eboibfront/ca/2019/11070/628012/extracte-de-l-acord-de-consell-executiu-del-conselMaó, 31 d’octubre de 2019

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa