Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca valora positivament la sentència del Tribunal Constitucional que avala la llei de camins de Mallorca i Menorca

Data : 24/10/2019

La llei de camins públics i rutes d'interès excursionista de Mallorca es va ampliar a totes les Balears atenent a una petició del Consell Insular de Menorca en la passada legislatura


El Tribunal Constitucional legitima la llei de Camins del Govern Balear i desestima el recurs a la Llei de Camins del Govern que es va aprovar a la passada legislatura i que va ser recolzada al Consell Insular de Menorca. Es tracta d'una iniciativa legislativa referent als camins rurals amb l'objectiu de “realçar el valor de l'extensa xarxa de camins públics de les Balears, regulant les diferents realitats que els afecten i establint els mitjans adequats per defensar-los i garantir-ne la protecció”.

El Consell Insular de Menorca fa una valoració molt positiva de l'ordenament constitucional que avala aquesta normativa. La sentència del constitucional respon al recurs presentat recalcant que aquesta llei no elimina cap garantia als propietaris de terres eventualment afectats els quals podrien iniciar els tràmits administratius i judicials corresponents.

Cal destacar que aquesta iniciativa legislativa està en sintonia amb tota la feina que es fa a Menorca per a la protecció dels camins rurals de l'illa i amb les tasques iniciades al 2016 amb el finançament de l'Impost de Turisme Sostenible destinades a la recuperació i rehabilitació d'alguns trams de Camí de cavalls. A més, els camins rurals formen part del patrimoni de Menorca i la seva protecció és essencial en una Reserva de Biosfera.

Per aquest motiu, l'any 2017 el Consell Insular de Menorca va encapçalar als grups parlamentaris a defensar que la Llei de camins de Mallorca es generalitzés a tot Balears, una proposta que va sortir endavant amb els vots favorables de l'equip de govern al ple de Consell Insular de Menorca. La llei va ser aprovada definitivament al 2018 ampliant-se a Menorca.


Maó, 24 d’octubre del 2019

Departaments relacionats Medi Ambient i Reserva de Biosfera
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS