Notícies i actualitat

El Consell Insular tornar a obrir per a l’any 2019 una línia d’ajudes per a persones majors o amb discapacitat

Data : 30/09/2019

Un any més, el departament de Benestar Social aporta una partida pressupostària de 200.000€ per a la concessió d’ajuts econòmics individuals adreçats a persones majors de 65 anys i persones en situació de discapacitat reconeguda per tal de millorar la seva qualitat de vida.

D’aquesta manera, el Consell aposta una vegada més per les polítiques d’atenció a les persones majors i a les persones en situació de vulnerabilitat social seguint amb la línia d'ajuts específics per ambdós col·lectius que es va iniciar l’any passat mitjançant un conveni amb els ajuntaments.

Com ja va ser a l’any 2018, aquest any es tracta d'una convocatòria directa amb dues línies d’ajuda que divideixen en dues tipologies: ajudes tècniques i ajudes pels tractaments professionals sociosanitaris.

Les ajudes tècniques es refereixen a instruments, utensilis, dispositius i equips que faciliten la relació i l’autonomia, com per exemple pròtesis (audiòfons, pròtesis dental...), ortesis (ulleres, plantilles, faixes lumbars...) o altres relacionats amb la mobilitat i comunicació (cadira de dutxa, matalàs antiescares, caminador...). Aquest any 2019 s’han afegit també alguns tractaments bucodentals associats directament a la discapacitat.

Els tractaments professionals sociosanitaris fan referència als tractaments rehabilitadors, dirigits a aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat o persones majors afectades per processos crònics incapacitadors o amb deteriorament funcional o cognitiu. Inclouen intervencions professionals de psicomotricitat, logopèdia, tractament psicopedagògic, tractament psicoterapèutic i altres tractaments similars que corresponguin a la mateixa finalitat.

Per a ser beneficiari d'aquestes ajudes has d’estar empadronat/da en algun municipi de Menorca, ser major de 65 anys, o bé tenir un grau de discapacitat reconegut de 33% o més, i no disposar d’ingressos per atendre la necessitat, segons els màxims establerts a la convocatòria.

Les sol•licituds i la documentació adjunta es poden presentar tant presencialment com telemàticament al Servei d’Atenció Ciutadana del Consell Insular de Menorca (seus de Maó i Ciutadella) i als registres d’entrada dels ajuntaments que disposin de registre a altres administracions. Es pot trobar tota la informació a la web www.cime.es.


Maó, 30 de setembre del 2019

Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS