Notícies i actualitat

Èxit amb els llibres de la guia de recursos LGTBI VISIBILITZARLADIVERSITAT a les bibilioteques municipals

Data : 13/09/2019

Els 21 libres que formen part de la guia de recursos LGTB VISIBILITZARLADIVERSITAT que ha editat l'àrea de Joventut del Consell Insular de Menorca per donar a conèixer, sense estereotips ni prejudicis, la realitat heterogènia del col·lectiu LGTBI han rebut un total ja de 300 préstecs. Aquesta dada recull només els préstecs de les biblioteques municipals durant el darrer any, però els préstecs totals a Menorca són encara superiors ja que falten encara les dades relatives als préstecs a les escoles d’educació primària, els IES, l’Escola d’Arts i els Serveis d’Informació Juvenil i l’INJOVE.

Destaca Alaior, com a municipi amb més préstecs (92 préstecs) i Cua de Sirena com a llibre més sol·licitat per a infants de 8-9 anys (20 préstecs), George: per a tots aquells que s'han sentit diferents (37 préstecs) per a joves de 14-5 anys, El azul és un color cálido per a joves de 16-18 anys (33 préstecs), La Chica danesa ( 49 préstecs) i Carol (31 préstecs) com a llibres més llegits per a majors d'edat.

Al web www.guialgtbi.com es pot trobar informació àmplia tant sobre la guia de lectura, com sobre la guia audiovisual, que conté 70 referències de pel·lícules, sèries, documentals i curtmetratges amb fitxes informatives de cadascun, un resum i enllaços per accedir-hi. També s’hi pot trobar un directori digital que inclou 56 enllaços a espais web d'interès sobre temàtica LGTBI: revistes, portals d'actualitat informativa, llibreries i editorials especialitzades, legislació, terminologia, etc. El web disposa d'un cercador per trobar els materials adients per edat.

Aquestes dades són analitzades pel departament de Joventut del Consell Insular per adaptar la guia als interessos de les persones per franges d'edat i temàtiques, i també per ampliar l'oferta de forma adequada.


Maó, 13 de setembre del 2019

Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa