Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca denúncia la situació dels migrants a la Mediterrània i manifesta el seu suport tant a les persones refugiades com a les que treballen per salvar vides a la mar

Data : 16/08/2019

Des del Consell Insular de Menorca, davant la situació dels vaixells Open Arms i Ocean Viking, amb més d’un centenar de persones migrants rescatades en aigües de la Mediterrània, fa públic el seu permanent suport a les persones refugiades, als equips de rescat i a totes les persones que treballen per salvar vides a la Mediterrània; es posa a disposició per ajudar en tot allò que, en el marc de les seves competències i responsabilitats, estigui al seu abast, i fa una crida, davant la vulnerabilitat i la necessitat urgent, per solucionar aquesta crisi humanitària.

Com a màxima institució insular som conscients i ens preocupa la crisi humanitària de les persones desplaçades i refugiades a la Mediterrània i a Europa.

Les institucions públiques de Menorca hem expressat reiteradament la nostra adhesió al clam social per l’obertura de fronteres i l’acollida efectiva de persones refugiades a la nostra illa, amb aprovació de declaracions institucionals, manifestos, mocions i propostes d’acord. En diverses ocasions hem instat els organismes polítics superiors perquè obrin les fronteres, es creïn corredors de passatge segur, es respecti la legalitat internacional en matèria d’asil i es compleixin els compromisos d’acollida a l’Estat.

Tot i que les competències en matèria d’asil i refugi són de l’Estat, com a Consell Insular de Menorca és la nostra responsabilitat promoure la defensa dels drets humans i la convivència entre totes les persones, sense importar el lloc d'on venguin, i fer tot el que estigui a les nostres mans per ajudar a solucionar aquesta gravíssima crisi humanitària en compliment de les nostres competències i responsabilitats.

Per tot açò, des del Consell Insular de Menorca:

- Sol·licitam que es garanteixi l’accés immediat a un port segur dels dos vaixells que a dia d’avui alberguen persones migrants, Open Arms i Ocean Viking.

- Ens posam a disposició i instam el Govern de l’Estat espanyol en funcions a —en coordinació amb les altres administracions públiques de Menorca i de les Illes Balears, i a través dels projectes i iniciatives del Fons Menorquí de Cooperació— atendre les necessitats de les persones migrants a bord dels vaixells Open Arms i Ocean Viking en el cas que la Unió Europa i el Govern d'Espanya requereixin els ports o serveis d'acollida de Menorca.

- Sol·licitam al Govern de l’Estat en funcions que porti a terme les accions oportunes davant la Unió Europea per tal que s’estableixin protocols d’actuació per a situacions similars i per solucionar aquesta gravíssima crisi humanitària.

Maó, 16 d’agost de 2019

Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS