Notícies i actualitat

L'expedició IGA: 121 menorquins, rumb a Gibraltar

Data : 03/07/2019

La presidenta del Consell, Susana Mora, comparteix els detalls de l'expedició que sortirà de Ciutadella el divendres, a les 10 hores.

El Consell Insular de Menorca va acollir aquest dimecres la presentació del viatge de l'expedició IGA Menorca rumb als jocs de Gibraltar. Un acte que va comptar amb la participació de la presidenta en funcions, Susana Mora, encarregada de desitjar sort a les 121 persones que sortiran el divendres, dia 5 de juliol, des de Ciutadella per participar en els setens jocs entre illes en els quals Menorca pren part.

La presidenta va estar acompanyada en l'acte per la directora insular d'Esports, Pilar Carrasco, la cap de serveis d'Esports del Consell Insular, Carmen Sunyer, la coordinadora d'IGA Menorca, Flor Arrighi, i l'esportista Júlia Pons, que participarà en els jocs en la disciplina de bàdminton.

Dels 121 menorquins que representaran a l'Illa a Gibraltar, 88 són esportistes, 12 són delegats i 6 són tècnics, mentre que 15 places corresponen a personal d'organització, equip mèdic, comunicació i autoritats.

De les 88 places esportives, 13 són de valors, aquells esportistes que han complert una sèrie de requisits, al marge dels esportius. La plaça de valors ja es va instaurar en l'anterior bienni, amb destinació als jocs de Gotland, en 2017. El projecte que s'ha estrenat en aquest bienni correspon a les sis places de menorquins al Món, que permet als esportistes que estan residint fora de l'illa i tenen una dedicació més exclusiva en les seves disciplines esportives que els impedeixen desplaçar-se per participar a la fase de classificació, participar en els jocs.

Mora ha explicat que el nombre final de persones que viatgen, 121, s'ha reduït sensiblement en relació a Gotland 2017 (170) a causa de "que Gibraltar ha designat altres esports per al programa, deixant fora futbol i vòlei platja, a més de golf, tir amb arc, ciclisme de muntanya, gimnàstica i windsurf ", mentre que" tornen als jocs vela i judo, absent en aquest cas des Aland 2009".

A més, la presidenta en funcions va compartir les dades recollides al llarg del bienni i que llancen que un total de 354 persones han participat en les fases de classificació dels Island Games entre 2018 i 2019, a més de les 710 persones que es van mobilitzar amb la tercera edició dels Jocs Municipals celebrats al juny de 2018.

"Des que aquest equip de govern va arribar al Consell Insular deixem clar que volíem impulsar el projecte IGA Menorca i estem molt satisfets, actualment IGA Menorca és molt més que esport, és la suma de diferents valors amb els quals ens sentim identificats", va valorar Susana Mora que també va voler agrair el patrocini de Baleària per fer-se càrrec del viatge fins a la Península. A més, va estendre l'agraïment per a les empreses patrocinadores del projecte -Joan Mora SA, Didasko, Gin Xoriguer, Coca Cola, DIssenya2, Elitechip, Hormirapit, Menorca Es Diari, APalliser, Pons Lim, Piscines Menorca i Ria Menorca-, a més de tots els ajuntaments de l'illa, i el Govern Balear.

Per la seva banda, l'esportista de bàdminton, Júlia Pons, s'ha mostrat "molt animada, amb moltes ganes de disputar aquests jocs perquè és una gran responsabilitat representar Menorca". La jugadora va admetre que "tant els meus companys d'equip com jo portem molts entrenaments acumulats, hem fet la feina i sortirem a per totes".

Preguntada sobre si dóna més importància als Island Games o un torneig Nacional, la jugadora de bàdminton va apuntar que és diferent, "en un torneig vas més a nivell individual, i aquí és més important l'equip, a més el fet de poder representar la illa és una gran responsabilitat ".

En el torn d'intervencions, la coordinadora del projecte, Flor Arrighi, va admetre que "Menorca s'ha mantingut sempre entre la posició 7 i 15 del tauler i aquest és el nostre objectiu mínim, anem amb un molt bon equip, creiem que tenim opcions de medalla en bàsquet, en bàdminton, en ciclisme, judo, atletisme, tennis, tir i vòlei platja ".

La sortida del viatge està prevista per al divendres a les 10 hores des del Dic de Ciutadella -la hora de concentració per a les persones de l'expedició serà les 8.30 hores-, mentre que l'arribada a l'illa està prevista per diumenge, 14 de juliol , sobre les 13 hores, al Dic de Ciutadella.

Maó, 3 de juliol de 2019.

Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa