Notícies i actualitat

El Centre Sociosanitari de Santa Rita compta amb 3 cadires noves de dutxa reclinable

Data : 10/06/2019

El centre sociosanitari de Santa Rita compta des del mes d'abril amb nous equips per a promoure el benestar integral dels seus usuaris i la millora de la seva qualitat de vida. Concretament, s’ha incorporat en el seu equipament tres cadires de dutxa reclinables i basculants. D’aquesta manera s’ha millorat l’assistència a les persones majors, aportant seguretat i comoditat a les tasques d’higiene personal.

Amb cadires de dutxa convencionals es fa dificultós per a persones amb molta dependència mantenir la postura i controlar el tronc l'estona necessària per realitzar la higiene. Per tant, s'augmenta el risc de caigudes i d'incidents. Amb cadires reclinables i basculants augmenta el confort de la dutxa, es minimitzen els riscs, es millora la tasca i condicions del personal assistencial i es dóna l'assistència òptima a la persona.

Amb les tres noves cadires de dutxa ha millorat l'organització del servei matutí i s'han cobert totes les necessitats del centre, a més de constituir el suport adequat a les cadires convencionals. El cost total del projecte és de 2.400 € i ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”.

El Consorci

El Consorci Sociosanitari de Menorca és una entitat pública constituïda l'any 2007, integrada pel Consell Insular de Menorca i els vuit ajuntaments de l'illa, que té per objecte l'actuació en matèria d'assistència i serveis socials per respondre a la dependència, dins les àrees d'atenció a la gent gran i a les persones amb manca d'autonomia personal, entre d'altres.

El Consorci gestiona el Centre Sociosanitari de Santa Rita des de la seva obertura l'any 2009. L'objectiu principal del Centre Santa Rita és promoure el benestar integral de les persones majors en situació de dependència de l'illa de Menorca, millorant la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

El Centre atén a 110 usuaris dins el perfil de "persones en situació de dependència", amb més d'un 75% dels usuaris dins el perfil d'alta dependència/dependència total. Es tracten de persones amb un perfil heterogeni, tant pel diagnòstic principal de la persona i la situació de salut, i les seves necessitats socials, mèdiques, emocionals i assistencials en general.

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS