Notícies i actualitat

Torna el punt lila durant les festes patronals de Menorca

Data : 14/06/2019

L’any passat el Consell Insular va posar en marxa per primera vegada el Protocol davant les violències sexistes i sexuals a les festes patronals de Menorca. Arran d’aquest protocol es va ubicar, durant totes les festes patronals, un Punt Lila per a donar suport a les víctimes d’aquest tipus de violència. Ara, un any després, es tornarà a repetir aquest servei durant totes les festes de poble.

L’objectiu del Punt Lila és informar i assessorar entorn de la sensibilització sobre les diferents manifestacions de violències masclistes; i, si cal, derivar i acompanyar a altres serveis les persones que gaudeixen de les festes i acudeixen a l’estand per demanar algun tipus de suport.

Així, el punt lila esdevé una eina informativa, de prevenció i sensibilització sobre les diferents manifestacions de violències masclistes i LGTBI-fòbiques, amb un esment especial a les violències sexuals per l’alta incidència que tenen en els contextos públics d’oci. D’aquesta manera, el Consell Insular vol crear consciència sobre aquesta xacra social i implicar a tothom en la seva eradicació.

Enguany com a novetat el Punt Lila també estarà en funcionament durant el cap de setmana previ a les festes de Sant Joan, és a dir, durant la festivitat del Bé. L’altra principal novetat és la incorporació de la parella itinerant.

Parella Itinerant
La parella itinerant són dues persones que, enlloc d’atendre únicament dins el Punt Lila, es desplacen per la festa. El motiu de disposar d’una parella d’agents mòbils té la fonamentació en la mateixa tipologia de les agressions masclistes en contextos d’oci. Açò ve donat perquè moltes vegades les víctimes no s’adonen de l’agressió o bé no tenen la capacitat de defensar-se. Per altra banda, les agressions masclistes en festes es legitimen amb excuses com poden ser el consum d’alcohol, de drogues o la idea que en festes tot s’hi val; per tant, en moltes ocasions, ni les víctimes denuncien, ni els agressors es fan responsables. El fet de comptar amb parelles itinerants ajudaria a detectar més situacions que perjudiquen les festes i a afavorir-ne, per tant, un desenvolupament més segur i igualitari per a tothom.

Horaris i ubicació Ciutadella
Dia 15 de juny, de 20 h a 02h, Plaça Jaume II
Dia 23 de juny, de 17 h a 03 h, Camí de Maó
Dia 24 de juny, de 10 h a 14 + de 18 h a 03 h, Plaça Catedral / Cal Bisbe

 
Més informació Cartell
Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS