Notícies i actualitat

Menorca, nou destí gastronòmic europeu

Data : 31/05/2019

Aquest matí ha tingut lloc la signatura d’acord per tal que Menorca formi part de la família de destins gastronòmics europeus de l’IGCAT. Amb aquesta signatura, Menorca assoleix el compromís de crear un programa anual d’esdeveniments gastronòmics, projectes i iniciatives destinades a promoure la gastronomia i la cultural local, el que de ben segur permetrà crear un teixit gastronòmic sòlid a Menorca.

La signatura del conveni, on hi ha participat la Presidenta del Consell en funcions, Susana Mora, i la Presidenta de l’IGCAT, Diane Dodd, així com altres entitats menorquines, és una demostració clara de l’aposta de l’equip de govern per un turisme de qualitat i diferenciador i que fomenti la diversificació turística a Menorca.

A la vegada, aquest tipus de turisme és respectuós amb el medi ambient i genera un impacte positiu a l’economia local i reforça les nostres arrels i cultura. És a dir, ens ajuda a mantenir la nostra identitat en contra del model de turisme massiu que es basa amb el consum del territori.

A més a més, formar part de les regions de gastronomia d’Europa guiades per l’IGCAT permet per una banda ubicar Menorca en el mapa i, per altra banda, permet que Menorca es pugui enriquir amb noves idees i projectes que ajudin a desenvolupar la nostra illa com a destí gastronòmic. Amb aquest projecte també es busca el foment de la innovació en la indústria gastronòmica.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de PIME, CAEB, ASHOME, la Cooperativa del Camp de Menorca, les Confraries de Pescadors de Maó, Ciutadella i Fornells, Fra Roger, l’Associació de Periodistes i Escriptors gastronòmics de Balears, les Escoles d’adults i l’Escola de Turisme de Menorca.

Maó, 31 de maig del 2019.

Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS