Notícies i actualitat

El Consell Insular concedeix 60.000€ en ajuts a la creació en arts visuals i audiovisuals de Menorca

Data : 07/05/2019

El Consell Executiu de dia 25.03.2019, a proposta del Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, va aprovar la concessió de 15 ajuts a la creació en arts visuals i audiovisuals de Menorca per valor de 60.000 €.

Aquesta convocatòria d'ajuts, elaborada a petició i amb el consens de l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), va ser publicada l'any 2018 i s'ha resolt l'any 2019. Es van presentar 36 propostes repartides entre les cinc línies previstes a les bases de la convocatòria. Les quatre primeres línies: Investigació artística, Formació en arts visuals, Producció d'obra i Projectes expositius comptaven amb 10.000 € cada una, i la cinquena, dedicada a la preproducció i postproducció de projectes audiovisuals, amb 20.000 €.

Han compost la Comissió Avaluadora de les quatre primeres línies el director insular de Cultura i Patrimoni, Antoni Ferrer, i els experts en art Aina Pla Planas i Joan Morey. Ha actuat de secretària la tècnica del Departament Cristina Rita. La Comissió Avaluadora de la cinquena línia ha estat formada pel director insular de Cultura i Patrimoni, Antoni Ferrer, la professional d'audiovisuals Elisabet Cabezas i la tècnica del Departament Joana Quintana, que va actuar de secretària.

Han estat beneficiaris de la primera línia sobre investigació artística dos projectes, un signat per Carme Gomila i titulat Ou vermell i l'altre signat per Alexandre Franquesa titulat M3MENORCA D.

Són beneficiaris de la segona línia dedicada a la formació en arts visuals les propostes de Sandra Rodríguez titulada La dona imaginada; la de Gina Carolina Castilla titulada Pensar la danza antes del REC i la de Sara Cuartero titulada Espai-Lab, Programa de mediación entre pràcticas artísticas contemporáneas y educación.

Quant a la tercera línia, relativa a la producció d'obra, han estat beneficiaris els següents projectes: el de Núria Marquès titulat Spleen de Theran (poesia en prosa); el de Daniel Amorós Pulido titulat Latzareto; el de Luca Carrubba titulat El camí de Sant Lluís; el de Josep Salvador Fortuny titulat Letargia i el d’Alejandro Martín Torrado titulat The Game.

La quarta línia, relativa a projectes expositius, va quedar deserta i la cinquena, dedicada a la preproducció i postproducció de projectes audiovisuals, va tenir com a beneficiaris Cinetica Produccions, SL (postproducció) per la proposta The Minorican connection; Macià Florit Campins amb Pedra Pàtria (postproducció); l'Associació Setantapercent amb el projecte SETANTAPERCENT (postproducció) i Es Far Cultural (preproducció) amb el projecte Menorquins.

Atès que un punt de les bases de la convocatòria preveia que en el cas que no s'esgotés la consignació pressupostària d'una línia la quantitat sobrant s'assignaria a una de les altres línies d'ajuts, aquestes quantitats es van assignar a la línia 3, dedicada a la producció d'obra artística.

Maó, 7 de maig del 2019.

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS