Notícies i actualitat

La FFTM posa en marxa de nou les visites al Llatzeret

Data : 03/05/2019

Des d’aquest dissabte, 4 de maig, fins a finals d’octubre es programaran prop d’un centenar de visites guiades a l’edifici històric del port de Maó.

Maite Salord: “La recuperació i obertura al públic del Llatzeret ha estat una de les nostres prioritats. Per això, en els darrers anys hem realitzat un ambiciós programa d’inversions que ha permés fer aflorar espais fins ara tancats, deixant al descobert una de les meravelles arquitectòniques de la nostra història recent”.


El Consell de Menorca, a través de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, posa en marxa de nou el programa de visites guiades al Llatzeret, una iniciativa amb la qual vol fer més accessible a la població resident i turista un dels elements patrimonials més emblemàtics i valuosos de Menorca. La prestació del servei, que s’allargarà fins al darrer dia d’octubre, l’assumirà l’empresa Viatges Magon.

“Un any més reprenem les visites guiades al Llatzeret, un dels béns patrimonials més valuosos i també més desconeguts de Menorca. La seva recuperació i obertura al públic ha estat una de les nostres prioritats. Per això, en els darrers anys hem realitzat un ambiciós programa d’inversions que ha permés fer aflorar espais fins ara tancats, deixant al descobert una de les meravelles arquitectòniques de la nostra història recent”.
Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística

En total, està previst realitzar prop d’un centenar de visites. La primera es farà aquest dissabte, 4 de maig, i a partir d’aquí es programaran sortides des del moll de Calesfonts tots els dimarts (només en temporada alta), dijous, dissabtes i diumenges. L’hora d’inici serà dimarts i diumenge a les 17 hores i dissabte i dijous a les 10 hores. Les visites guiades, que es faran en castellà i anglès, tindran una durada de 2 hores 30 minuts i una capacitat màxima de 79 persones.

Les entrades es podran comprar a les oficines d’informació turística de Maó Centre i Port de Maó, així com a les oficines de Viatges Magon. El preu general serà de 18 euros, si bé s’estableixen unes tarifes especials:

- Els menors de 8 anys podran accedir-hi de franc;
- Els joves amb una edat compresa entre els 8 i els 15 anys pagaran la meitat;
- Els majors de 65 anys, jubilats i les persones amb discapacitat tindran un preu especial de 12 i 9 euros, respectivament.
- Els estudiants abonaran només 4 euros;
- El preu per a grups serà de 12 euros per persona, una xifra que es veurà reduïda fins als 9 euros si es tracta de grups d’entitats socials sense ànim de lucre, sempre i quan se superin els 30 membres. En el cas de grups d’entitats i escoles es preveu allargar el servei fins a finals d’any.

Un edifici amb història
La construcció del Llatzeret, declarat Bé d’Interès Cultural, data de finals del segle XVIII. Concretament, fou el 1793 quan es va ordenar construir aquest establiment sanitari per aïllar els infectats o sospitosos de malalties contagioses que arribaven a bord de vaixells. Finalitzades les obres l’any 1807, el Llatzeret de Maó, el primer d’Espanya i el dissetè d’Europa, no va entrar en funcionament fins deu anys més tard.

S’hi van viure episodis tràgics com les fortes epidèmies de febre groga de 1821 i 1876 i la de tifus, també el 1821. L’any 1919 hi va arribar el darrer vaixell en quarantena i poc després va deixar d’emprar- se amb finalitats sanitàries. Amb el traspàs de la titularitat del Ministeri de Sanitat al Consell, que es va fer efectiva l’abril del 2015, la història del Llatzeret s’està reescrivint de nou.

Maó, 3 de maig del 2019.

 
Imatges relacionades
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS