Notícies i actualitat

Menorca capta l'atenció del mercat francès

Data : 19/03/2019

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha pogut confirmar a les fires de Lyon i París el gran interès que l’illa desperta entre els turistes francesos. Camí de Cavalls, platges, allotjaments i gastronomia han estat els temes més sol·licitats.

La connectivitat amb França també s’iniciarà durant el mes d’abril: Vueling volarà amb París a partir del dia 2 i Transavia a partir del 20; totes dues amb dues freqüències setmanals.

Maite Salord: “Tenim clar que hem d’apostar per aquells mercats que valoren les nostres fortaleses (...) La qualitat natural i l’autenticitat cultural són dos dels grans actius de Menorca i el turista francès així ho entén”.La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha participat aquesta darrera setmana a dues de les fires turístiques més importants de França: el Salon Mahana de Lyon (8-10 de març) i el Salon Destinations Nature de París (14-17 de març). D’aquesta manera, la FFTM prossegueix la seva acció promocional per enfortir la marca Menorca als principals mercats emissors europeus, entre els quals el francès ocupa un lloc prioritari.

L’interès en aquest mercat, que ha passat de ser residual a ocupar la quarta posició en poc més d’un lustre, resideix en tres aspectes clau: la qualitat que caracteritza una part de la seva demanda, la capacitat de desestacionalització que té i el gran potencial de creixement que se li pressuposa, aspecte directament relacionat amb la diversificació dels fluixos turístics que marca bona part de l’estratègia promocional de la FFTM.

Lyon i París
L’afluència de visitants registrada a les fires de Lyon i París ha confirmat el gran interès que Menorca desperta entre els francesos. Camí de Cavalls, platges, allotjament i gastronomia han centrat bona part de les sol·licituds d’informació realitzades per un públic especialment conscienciat amb el medi ambient i, en alguns casos, coneixedor de l’illa i de la seva condició de Reserva de Biosfera.

El fet que el Salon Destinations Nature sigui una fira especialitzada en natura, esport i oci alternatiu i que el Salon Mahana també hagi enfocat l’actual convocatòria a aquest tipus de demanda, més pròxima als viatges eco-responsables, ha propiciat que Menorca, per les seves característiques naturals i la seva idiosincràsia, hagi despuntat entre les destinacions del Mediterrani occidental.
La presentació que fan de la fira de Lyon els seus organitzadors apunta cap a aquesta nova actitud turística: “Els viatgers volen descobrir el món i les seves riqueses naturals i culturals d’una altra manera, amb el respecte pel territori, l’equitat i l’obertura en el centre de les seves inquietuds”.

I en aquesta línia, un any més, han decidit destacar Menorca entre les destinacions a tenir en compte, de la qual diuen el següent: “Veïna de Mallorca i Eivissa, l’illa de Menorca té un encant diferent, més autèntic i arrelat en les tradicions. Per a la felicitat de qui la visita, Menorca ha sabut preservar la bellesa dels seus llocs històrics. El Museu de Menorca és un d’aquests espais que no pots deixar de visitar. Situat en un antic convent, aquest museu ens proposa descobrir la història de l’illa en el si d’un monument barroc del segle XVII. Pel que fa a la part natural, l’illa és un vertader tresor catalogat com a Reserva de Biosfera per la Unesco”.

“Tenim molt clar que hem d’apostar per aquells mercats emissors que valoren les nostres fortaleses, allò que ens diferencia i que, en conseqüència, ens fa més competitius com a destinació turística. La qualitat natural i l’autenticitat cultural de la nostra illa són dos dels grans actius que tenim i el turista francès així ho entén”.

Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística


Primers vols, a l’abril
A partir del 2 d’abril, Menorca incorporarà a la seva xarxa de connexions aèries dues capitals europees més: Berlín i París. La primera, connectada per easyJet, i la segona per Vueling, que operarà dos vols setmanals entre l’aeroport menorquí i París – Charles de Gaulle.

Vueling, però, no serà l’única companyia que connecti l’illa amb la capital francesa aquesta primavera. L’altra serà Transavia, que entra per primera vegada amb una ruta amb l’aeroport París Orly i una freqüència de dos vols setmanals a partir del 20 d’abril, data en què també començarà a operar el vol entre Menorca i Amsterdam.

“La decisió d’aquestes companyies de començar a volar a partir de l’abril confirma que Menorca genera demanda en el mercat francès més enllà de la temporada alta i, al mateix temps, suposa un clar estímul per a les nostres empreses. Hem de ser conscients que els esforços que es facin des de Menorca han d’anar encaminats a obrir noves portes cap a Europa; d’això en depèn la nostra prosperitat”.

Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció TurísticaEl calendari de la FFTM per al 2019 preveu l’assistència a 30 fires turístiques, el que representa un increment del 70% en relació al 2018. La nova programació ha estat pensada i dissenyada exclusivament des de Menorca, una feina que ha estat possible gràcies al traspàs de la competència en promoció turística. L’any 2019 serà, de fet, el primer any en què la política promocional es decidirà i gestionarà íntegrament des de l’illa.

Amb l’objectiu d’adaptar-se a les noves demandes i formes de consum i ser més eficaç en l’aplicació de l’estratègia promocional pròpia, la FFTM ha decidit reforçar el camí cap a la segmentació i l’especialització i prioritzar l’assistència a fires temàtiques i professionals, fent créixer el seu pes en la programació anual fins al punt de superar en nombre les cites generalistes.

Val a dir que la FFTM ha prioritzat França i Alemanya a l’hora de confeccionar el calendari anual de fires, atesa la major incidència que aquest tipus de promoció té en aquests mercats. Segons les dades de què es disposen, tant francesos com alemanys acostumen a assistir a esdeveniments turístics d’aquest tipus per obtenir informació útil que els ajudi a planificar les seves vacances i, fins i tot, en alguns casos arribar a formalitzar-ne la compra. En el cas del Salon Mahana, per exemple, un 32% dels visitants reserva les seves vacances a la fira o en els 15 dies posteriors.

Maó, 19 de març del 2019

 
Imatges relacionades
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS