Notícies i actualitat

Empreses menorquines tramiten la seva adhesió als SETs

Data : 14/03/2019

Una quinzena d’empresaris menorquins han presentat avui les corresponents sol·licituds per formar part dels Segments Estratègics Turístics, espais de feina públic-privats constituïts amb l’objectiu de crear i promocionar productes que facin més competitives les illes com a destinacions turístiques.

Maite Salord: “És a través de la confluència entre allò públic i allò privat que podem dur a terme accions que beneficien tothom”.


Una quinzena d’empresaris menorquins han tramitat ja les primeres adhesions als Segments Estratègics Turístics, fruit de la jornada informativa organitzada avui a la seu del Consell a Maó per part de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears. Han estat, però, molts més els que han mostrat interès per formar-hi part. Totes aquestes sol·licituds es tramitaran en els propers dies.

L’acte, conduït pels presidents i presidentes dels mateixos SETs, ha reunit una setantena de representants empresarials de diferents segments turístics, que han pogut escoltar de primera mà els beneficis que l’adhesió a aquests organismes els hi pot reportar a títol particular i també el que pot significar per a la millora de la visibilitat, la qualitat i la competitivitat de la destinació en el seu conjunt.

“Una oportunitat única”
Les paraules del president del SET de MICE, Ramón Vidal, han estat suficientment reveladores al respecte: “Treballar junts és l’única forma de tenir un reconeixement internacional. Vivim un gran moment per aconseguir-ho, tenim l’oportunitat de crear segments especialitzats i professionals. Definim, entre tots, els productes, els canals, les inversions, distingim quin és el mercat que realment ens donarà valor com a destinació i actuem”, ha reflexionat.

En aquesta mateixa línia s’han pronunciat els representants de la resta de SETs. Per a Manuel Hernández, del SET d’Esports, “és una oportunitat única que hem d’aprofitar”. “Hem de sumar i treballar ràpid”, ha afegit. Cristina Zaforteza, presidenta del SET de Cultura, ha valorat que “per primera vegada” els empresaris de Balears tenen “veu i vot per decidir què fer com a destinació turística” i ha fet una crida oberta per incentivar les adhesions: “Aprofitem la mà que ens brinda el sector públic”.

Dotació pressupostària
En la seva intervenció a l’inici de la jornada, el director-gerent de l’AETIB, Jaume Alzamora, ha destacat la importància de decidir tots junts, administració pública i sector privat, el camí a seguir per fer de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera destinacions de qualitat i competitives.

Lluny de deixar-ho en una declaració d’intencions, ha remarcat tota la feina organitzativa que s’ha fet per posar en marxa els SETs, ha detallat els primers plans d’acció i les primeres mesures implementades i ha posat l’accent en la dotació pressupostària: 4 milions d’euros per al 2019, 1,2 dels quals provenen de l’Impost de Turisme Sostenible.

“Des de les institucions”, ha explicat Alzamora, “estem apostant decididament per aquest projecte, per definir, juntament amb el sector empresarial, els productes que millor ens posicionen com a destinació turística amb dos objectius claus: allargar la temporada i diversificar la nostra oferta”.

La vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha reforçat aquesta idea assenyalant que “és a través de la confluència entre allò públic i allò privat que podem dur a terme accions que beneficien a tothom”. “A Menorca tenim molts recursos que, ben gestionats, podem transformar en fortaleses. El model de feina dels SETs ens indica el camí a seguir per millorar com a destinació, amb la qualitat, la diversificació i la desestacionalització com a objectius estratègics”, ha resumit.

Què són els SETs
Els Segments Estratègics Turístics són aliances que es constitueixen entre prestadors de serveis i institucions públiques per a desenvolupar productes turístics amb valor afegit. Es plantegen com a meses de feina públic-privades on poder definir estratègies i planificar accions que permetin millorar la competitivitat turística de les Illes Balears.

En total, atenent a les fortaleses de les quatre illes i les tendències del mercat, l’AETIB, els consells insulars i els diferents sectors empresarials de l’arxipèlag han impulsat la creació dels següents SETs: gastronomia, turisme actiu, cultura, ecoturisme, turisme esportiu, salut, luxe i MICE.

Maó, 14 de març de 2019.

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS