Notícies i actualitat

Aclariment respecte a la restricció d'accés al jaciment arqueològic de Son Mercer de Baix

Data : 11/03/2019

Des del Consell Insular hem tingut coneixement que s'ha restringit l'horari de visita al poblat de navetes de Son Mercer als dilluns de 15 h a 20 h i, per altra banda, que s'ha col·locat un text informatiu manifestant que la restricció d'accés és conseqüència de la manca de voluntat del Consell Insular i de l'Ajuntament de Ferreries per col·laborar en el manteniment del camí, que la propietat considera que es troba ja impracticable. Aquest horari de visita establert pels propietaris del jaciment compleix amb els quatre dies mínims de visita al mes que estableix la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears.

Des del Consell Insular es vol fer constar que aquesta institució ha assumit en diverses ocasions les tasques de manteniment i reparació dels diferents trams del camí que va des de la carretera Ferreries-Es Migjorn fins al jaciment arqueològic de Son Mercer de Baix. Durant la passada legislatura, el 2013, es va arreglar un tram del camí, per un import de 3.557,40 €. Durant aquesta legislatura, el 2017, es va arreglar un altre tram, amb una inversió de 7.381 €. Amb anterioritat al 2013 també es van realitzar feines de reparació i manteniment pagades pel Consell Insular.

Durant els darrers mesos de 2018, a través de converses mantingudes amb els propietaris de Son Mercer, el Consell es va comprometre a arreglar un altre tram del camí. Després de demanar diversos pressupostos, aquesta feina es va encarregar formalment a l'empresa constructora adjudicatària el 5 de desembre de 2018, per un import de 15.336,75 €. A causa del volum d'encàrrecs previs que ha d'atendre aquesta empresa, a dia d'avui no ha pogut iniciar encara les obres, tot i que existeix el compromís, per part seva, de començar durant les pròximes setmanes. Els propietaris de Son Mercer són coneixedors d'aquesta circumstància, ja que el responsable de l'empresa s'ha posat en contacte amb ells.

Per altra banda, s'ha de tenir en compte que aquest camí és de titularitat privada i que, a part de permetre l'accés al jaciment arqueològic dóna pas a diverses finques. Una part molt important dels usuaris del camí, per tant, no són els visitants del jaciment, sinó els mateixos titulars dels terrenys.

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS