Notícies i actualitat

Menorca entre en el circuit internacional de pàdel

Data : 04/03/2019

Consell Insular de Menorca, Fundació Foment del Turisme de Menorca i Setpoint Events validen el conveni que converteix Menorca en seu del World Padel Tour del 2019 al 2022.

La primera edició de l’Estrella Damm Menorca Open se celebrarà del 6 al 13 d’octubre a Maó i Sant Lluís i reunirà els millors jugadors i jugadores del món.

S’estima que la competició pot atreure al voltant de 12.000 persones de públic, sumar un retorn econòmic de més d’un milió d’euros i impactar sobre milers d’espectadors via televisió en directe i emissió en streaming.


El Consell Insular de Menorca, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i l’empresa Setpoint Events han validat el conveni de col·laboració que converteix Menorca en seu del World Padel Tour del 2019 al 2022 i dóna llum verda a l’organització, entre el 6 i el 13 d’octubre, de la primera de les quatre edicions de l’Estrella Damm Menorca Open.

Gràcies a aquest acord, Menorca esdevindrà una de les seus que albergaran aquest any les proves del circuit gran del campionat internacional de pàdel, amb l’impacte econòmic i la projecció internacional que això comportarà per a l’illa i per a la marca Menorca. Serà, de fet, un impuls extraordinari per projectar-la com a destinació única per a la pràctica esportiva, en sintonia amb l’estratègia promocional seguida per la FFTM.

Epicentre del pàdel
L’Estrella Damm Menorca Open, nom que rebrà el torneig menorquí, se celebrarà la setmana del 6 al 13 d’octubre del 2019 als municipis de Maó i Sant Lluís i reunirà els millors palistes internacionals, entre els quals es comptaran Fernando Belasteguín i Pablo Lima, les bessones María José i María Pilar Sánchez Alayeto i, com no, la parella formada per la menorquina Gemma Triay i Lucía Sainz. Durant una setmana, Menorca serà l’epicentre del pàdel a nivell mundial.

Com a novetat, l’open insular disposarà de dues pistes centrals: el Pavelló Menorca a Maó, que serà la principal, i el Poliesportiu Municipal de Sant Lluís, que funcionarà com a pista principal auxiliar.

La diversificació econòmica i la capacitat de crear productes d’oci fora de la temporada turística són dos dels grans reptes que com a societat tenim. El binomi esport i turisme de cada vegada té més força a Menorca i assolir fites com aquesta ho reforça encara més.
A la vegada, encaixa amb el nostre model d’illa sostenible, amb els valors de vida saludable i potencia significativament l’activitat econòmica. Esteim d’enhorabona perquè un esdeveniment d’aquesta rellevància, la Word Padel Tour tengui lloc a Menorca, pel valor
afegit que ens aporta com a destí turístic i esportiu.
Susana Mora Humbert
Presidenta del Consell de Menorca i de la FFTM

“Aconseguir fer de Menorca seu del World Padel Tour ha estat un dels projectes més il·lusionants del present mandat. En cap moment hem dubtat dels beneficis que la celebració d’un esdeveniment d’aquestes característiques podia reportar per a la nostra illa. D’una banda, perquè ens ajuda a posicionar-nos internacionalment com a destinació esportiva de primer nivell i, d’altra, perquè dinamitza l’activitat econòmica local més enllà de la temporada alta. Aquestes accions, que són la suma d’una feina col·lectiva, són les que ens fan guanyar com a destinació i com a comunitat”.
Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta i consellera de Promoció Turística

Impacte i retorn econòmic
Per valorar la repercussió que un torneig d’aquestes característiques pot tenir per a l’illa s’ha de considerar tant l’impacte directe, en forma de facturació dels negocis locals, com l’impacte indirecte o mediàtic, que és el que pot fer créixer el posicionament de la marca Menorca en el segment esportiu a nivell internacional. Tot això partint del fet que el Consell i la FFTM hi aportaran 133.000 euros.

En el primer cas, els resultats obtinguts en proves similars, on s’han reunit entre 10.000 i 15.000 persones de públic, constaten un retorn econòmic que supera amb escreix el milió d’euros, el que suposa multiplicar per 10 l’aportació econòmica que hi fan les administracions.

En el segon cas, es comptabilitza l’impacte derivat de l’emissió televisiva de 8-9 hores en directe, a través de GOL; de l’emissió en streaming de tot el torneig, amb una audiència de més d’1,2 milions d’espectadors, un 35% dels quals viu fora d’Espanya; i del seguiment a través de les xarxes socials, on sumen més de 620.000 seguidors.

“És un inmens plaer tornar a les Illes Balears i fer que la meravellosa illa de Menorca sigui l’epicentre del pàdel mundial durant el proper mes d’octubre. World Padel Tour és un dels esdevenmiments turístic-esportius més importants d’Espanya, com ho posat de manifest el fet que generi més d’1 milió d’euros de retorn en les ciutats on se celebra i per torneig (...) A Menorca esperem superar els 12.000 espectadors durant la setmana de l’open, dels quals més d’un 40% seran de fora de l’illa”.
Luis Torres
Director de seus del World Padel Tour

Líder del circuit de pàdel internacional
El World Padel Tour és el circuit de pàdel professional més important del món, tant pel nivell organitzatiu dels tornejos com pels jugadors que hi participen, entre els quals es compten els millors a nivell internacional.
L’inici del circuit es remunta a l’any 2013 i és fruit de l’acord entre el grup d’organitzadors de competicions professionals de pàdel, l’Associació de Jugadors Professionals de Pàdel i l’Associació Femenina Espanyola de Pàdel. Anualment, se celebren entre 15 i 20 tornejos WPT més un màster final on s’enfronten les millors parelles del rànquing.

Maó, 4 de març del 2019

 
Imatges relacionades
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS