Notícies i actualitat

Presentació del programa d’actes per commemorar el Dia de la Dona

Data : 04/03/2019

Aquest matí s’ha presentat el programa d’actes del Dia de la Dona del Consell Insular. Els actes iniciaran el pròxim 7 de març i acabaran el 30 de març. El programa proposat per la institució insular inclouen activitats musicals, conferències i taules rodones, entre d’altres.

L’acte de presentació ha comptat amb la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, el conseller de Cultura i Educació, Miquel Maria, i la consellera de Serveis Generals, Transparència, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez.

Concert “En nom de dona”
Dissabte 9 de març, a les 20:30h, Església del Socors, Ciutadella

El Consell Insular ha volgut fer un homenatge a la condició de dona i reivindicar la seva empremta, escoltar la seva veu i conèixer els seus somnis entre el món on ens movem. Per això, s’ha organitzat el concert “En nom de dona” on es podrà gaudir de la veu de na Rita Barber, acompanyada pel guitarrista Sergi Martí i amb la col·laboració de les Joventuts Musicals de Ciutadella.

Premi Lluïsa Serra
Dijous 7 de març, a les 18:00h, sala de plens Consell Insular

Es tracta d’un premi de caràcter biennal que concedeix el Consell Insular de Menorca, amb el qual es distingeix la trajectòria de persones o entitats que s’hagin destacat en la defensa i l’enriquiment del patrimoni històric i artístic de Menorca, o en la creació cultural vinculada a la nostra illa.

La intenció de l’equip de govern de Menorca, ja explicada amb motiu de Sant Antoni, de recuperar la memòria de les dones de distintes èpoques que han fet importants aportacions a la nostra cultura, però que el clixé patriarcal ha deixat invisibles.

La proposta d’aquest és la soprà Maria Mercadal Pons, coneguda pel seu nom artístic de Maria Mercadal d’Aguinaga. Deixebla del conegut mestre de música Domenico Bellíssimo Mirto, va ser una de les primeres dones a obtenir el títol de Batxillerat a Menorca, l’any 1890 i va desenvolupar una important carrera com a cantant d’òpera i d’altres gèneres musicals, com el lieder, la sarsuela o la cançó catalana.

Presentació del llibre “Mujeres, casas y ciudades”
Divendres 15 de març, a les 19:00h, Biblioteca Pública de Maó

“Mujeres, casas y ciudades” de Zaida Muxí, és una publicació que tracta sobre dones que han estat silenciades en la història de l’arquitectura i l’urbanisme. Les dones, com passa també en els àmbits de l’art, de les ciències o la política, no es mostren representades en igualtat de condicions ni representades en ordre d’igualtat per mèrits. En aquest sentit, és necessari revisar la història de l’arquitectura i de les ciutats i incorporar a les dones corresponents com a protagonistes.


Programa complet:

Dijous, 7 de març
Ple extraordinari. Declaració Institucional amb motiu del Dia de la dona, i lliurament del Premi Maria Lluïsa Serra - Taula d'Or, a títol pòstum, a la Sra. Maria Mercadal Pons. Parlament del Sr. Gabriel Julià, i actuació musical del Quartet Aguinaga.
Hora: 18:00h
Lloc: Consell Insular de Menorca, Maó
Organitza: Consell Insular de Menorca

Conferència. «Dones, república, guerra i franquisme a les Balears (1936-1975)», a càrrec de David Ginard i Natalia Navarro. Activitat del cicle sobre els 80 anys del final de la guerra civil a Menorca
Hora: 19:30h
Lloc: Can Saura, Ciutadella
Organitza: Departament de Cultura i Educació

Dissabte, 9 de març
Concert i recital poètic. «Amb nom de dona». Amb Rita Barber (veu) i Sergi Martí (guitarra)
Hora: 20:30h
Lloc: Església del Socors, Ciutadella
Organitza: Departament de Benestar Social, amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Ciutadella

Diumenge, 10 de març
Visita i conversa. «Dona i biosfera: el binomi perfecte»
Inscripció prèvia per telèfon o whatsapp al 679566672
Hora: 10:00h
Lloc: Es Capell de Ferro
Organitza: Departament de Medi Ambient

Divendres, 15 de març
Xerrada-presentació del llibre «Mujeres, casas y ciudades», de Zaida Muxí.
Hora: 19:00h
Lloc: Biblioteca Pública de Maó
Organitza: Departament Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge

Del 8 al 30 de març
Activitats diverses igualtat i feminisme a la Xarxa de biblioteques de Menorca: contacontes, xerrades, presentacions.
Hora i lloc: consultar a www.bibliomenorca.net
Organitza: Departament de Cultura i Educació


Maó, 4 de març del 2019

Imatges relacionades
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ