Notícies i actualitat

L’esport continua sent territori masculí

Data : 04/03/2019

Dels menorquins que practiquen esport de competició, el 73% són homes mentre que només el 27% són dones

Malgrat que el 88% dels menorquins que practiquen esport són homes i dones a parts gairebé iguals, entre els no practicants, les dones representen un 64%.

Els homes que no practiquen esport dediquen el seu temps lliure a diversió i entreteniment mentre que les dones que no practiquen esport, dediquen el seu temps lliure a les responsabilitats familiars.L’esport continua sent un territori dominat pels homes tal i com ho demostra l’estudi d’hàbits i motivacions a la pràctica esportiva que ha fet el Departament d’Esports del Consell Insular de Menorca, dins el marc del Projecte Ona. L’estudi demostra que dels menorquins que practiquen esport en competició, el 73% són homes mentre que només el 27% són dones i que dels no practicants de cap esport, el 64 % són dones, mentre que el 36 % són homes.

L’estudi també mostra diferències pel que fa al grau d’interès per assistir a esdeveniments esportius, veure o escoltar esports a través dels mitjans de comunicació (premsa, radio o televisió) o accedir a la informació esportiva remarcant que la puntuació mitjana dels homes és d’un 8 mentre que la de les dones és un 0. Curiosament, el motiu d’assistència als esdeveniments esportius dels homes és per l’interès en l’esdeveniment en sí, mentre que el de les dones és per donar suport als fills o néts, per fomentar en ells els valors de l’esport.

Però sens dubte una de les dades que demostren que poques coses han canviat en els rols masculins i femenins ve donada pel fet que els homes que no practiquen esport manifesten que dediquen el seu temps lliure a diversió i entreteniment mentre que les dones que no practiquen esport, afirmen que el seu temps lliure l’han de dedicar a les responsabilitats familiars.

Projecte ONA
El projecte ONA del Consell Insular té com a objectiu la lluita entorn de la igualtat de gènere en el món de l’activitat física i/o l’esport. Per açò, s’han creat campanyes de difusió i sensibilització, elaboració i gestió d’activitats per a la igualtat de la dona i el present estudi.

Des del Consell Insular s’entén l’esport com una millora en la qualitat de vida de les persones per les repercussions que té en la salut, en les relacions interpersonals i en el propi desenvolupament humà, i en foment de la col·laboració i l’enriquiment individual i col.lectiu. L’evolució de l’esport femení és paral·lela a les conquestes de la dona en tots els plans socials.

Maó, 3 de març del 2019

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS