Notícies i actualitat

El Centre Artesanal de Menorca organitza a l'abril les Jornades d'Oficis Artesans de Menorca

Data : 28/02/2019

Amb el títol “Oficis antics, oficis de futur”, el centre adscrit a la Fundació Foment del Turisme de Menorca organitza els dies 12 i 13 d’abril una trobada professional amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector i contribuir perquè ocupi un paper destacat en el desenvolupament econòmic, social i cultural de l’illa.


El Centre Artesanal de Menorca, adscrit a la Fundació Foment del Turisme de Menorca, organitza els dies 12 i 13 d’abril a Ciutadella i es Mercadal les Jornades d’Oficis Artesans a Menorca “Oficis antics, oficis de futur” amb l’objectiu de posar en comú experiències i coneixements de professionals d’oficis antics i contribuir perquè l’artesania tingui un paper destacat en el desenvolupament econòmic, social i cultural de Menorca.

Tenint com a antecedent les quatre edicions de les jornades d’artesania celebrades anys enrere i interrompudes arran de la crisi, el Centre Artesanal de Menorca ha decidit reprendre aquesta iniciativa per “donar visibilitat als oficis antics i als seus professionals, per apropar iniciatives que es plantegen en altres territoris amb problemàtiques similars, per a promocionar l’artesania tradicional i per aportar eines que facin viable la pràctica d’aquestes labors”.

“Amb l’organització d’aquestes jornades volem debatre sobre l’estat actual del sector, la situació en què es troben els oficis d’arrel tradicional i volem aportar eines per a garantir el seu futur més immediat. L’artesania és part del nostre patrimoni i, com a tal, aporta singularitat, valor afegit i diversificació a la nostra economia”.
Maite Salord Ripoll
Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística


Les jornades “Oficis antics, oficis de futur” es conceben com un espai de coneixement i debat al voltant de la situació actual de l’artesania a Menorca però sobretot com un espai de reflexió sobre cap on encaminar els esforços per millorar en competitivitat, productivitat i rendibilitat. “La proposta de celebració d’aquestes jornades”, expliquen des del Centre Artesanal de Menorca, “respon a una necessitat de replantejar el sector artesà menorquí”.

En aquest sentit, aspectes com la innovació, l’ús de les noves tecnologies, el disseny, la qualitat, la formació i el relleu intergeneracional centraran bona part de les ponències, comunicacions i casos pràctics que s’exposin al llarg d’aquests dos dies, una part dels quals correspondran a experiències i casos d’altres territoris.

Es Mercadal, 28 de febrer del 2019

 
Imatges relacionades
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS