Notícies i actualitat

Presentació de la memòria de bombers 2018

Data : 28/02/2019

Un any més, la consellera de Serveis Generals, Transparència, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, i el cap de serveis de Bombers Joan Gorrias, han presentat la memòria de bombers del 2018 al Parc de Bombers de Ciutadella.

Durant la presentació, la consellera ha destacat l’esforç que ha fet la institució insular en la compra de nou material. En concret, ha destacat la compra de 7 nous vehicles. Gómez ha incidit amb la importància que una unitat de serveis tan important i imprescindible a dins de la nostra societat compti amb un material i unes condicions mínimes que permetin vetllar per la seguretat de Menorca.

Per la seva banda, el cap de serveis de bombers ha destacat que aquest any s’han augmentat el nombre d’intervencions, fet que ha relacionat directament amb les condicions meteorològiques viscudes durant el passat any.


Instal·lacions
Pel que fa a la millora de les instal·lacions, s’ha destacat el nou espai per vestuari EPIS i de magatzem al parc de Maó i les millores a l’aula de formació del Parc de Ciutadella consistents en la instal·lació d’aire condicionat i calefacció

Vehicles i equipaments
Al 2018 es van adquirir dues autobombes forestals pesants (BFP), una el mes de març per al parc de Maó, i una al desembre per al parc de Ciutadella. També destaca la renovació dels equips de rescat de tràfic al parc de Ciutadella i es preveu que aquest any es pugui fer al parc de Maó, i l’adquisició de màscares noves per als equips de respiració assistida.

Plantilla
Referent a la plantilla, durant el 2018 es van produir dues jubilacions, un caporal i un bomber adscrits al parc de Maó. Ja s’han cobert les dues vacants. També s’han nomenat 2 caporals nous. Així, ara es disposa de 4 caporals a cada parc i d’aquesta manera es va apropant més a l’objectiu de disposar sempre amb un caporal per torn de guàrdia. També s’ha donat continuat a la formació a SEGANOSA.


Intervencions
Durant el 2018 es van fer 820 intervencions, 135 més que l’any passat que van ser 685. Aquest augment ve marcat per l’augment d’actuacions relacionades amb inundacions, cal recordar que l’any 2018 va ser més plujós del normal, i també ve marcat pels incidents ocasionats pel cap de fibló que es va donar el passat mes d’octubre. També destaca l’augment dels auxilis i salvaments i assistències tècniques per prevenir perills públics a la via pública. Aquest fet també ve provocat per l’augment dels fenòmens meteorològics adversos durant el passat any. Per altra banda, el nombre d’incendis forestals van ser pocs i de poca afectació.


Maó, 28 de febrer del 2019

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS