Notícies i actualitat

Millores en el servei de transport públic a Macarella

Data : 28/02/2019

L’any passat, per primera vegada, es va posar en marxa la prova pilot que posava a disposició dels usuaris busos llançadora per accedir a la platja de Macarella, fet que era incompatible amb l’accés en cotxe particular. La posada en marxa d’aquest servei té com a objectiu ordenar l’accés a un paratge altament protegit i que any rere any, tot i la presència d’informadors i panells informatius, patia retencions i dificultats en el tràfic rodat per accedir a la platja. Amb aquest nou servei, es facilitava l’accés de residents i visitants a una de les platges més concorregudes de Menorca.

Ara, una vegada fetes les valoracions de la prova pilot, el departament de Mobilitat del Consell Insular ha decidit, un any més, seguir i millorar el servei iniciat l’any anterior.

Serveis i horaris
El període de funcionament del servei serà des de l’1 de juny fins al 30 de setembre. Durant la temporada baixa, de l’1 de juny al 15 de juny, i del 16 al 30 de setembre, l’horari serà de les 8:00h a les 20:00h. Durant la temporada alta, del 16 de juny al 15 de setembre, l’horari serà de les 8:00h a les 23:00h.

Organització del servei
Les sortides dels autobusos seran des de la plaça des Pins i de la Via Perimetral i comptaran amb un quiosc on s’oferirà informació. El quiosc de la plaça des Pins estarà obert tot el dia i el quiosc de la Via Perimetral només durant el matí. Durant el capvespre també hi haurà un informador del servei a Macarella. A més a més, a l’aparcament de Macarella s’instal·larà una parada amb una pèrgola i un banc.

Tarifes
Es donarà continuïtat als descomptes per compra d’anada i tornada al web, a titulars de targetes de transport públic del Consell Insular, i a famílies nombroses. Com a novetat, també s’habilitarà un abonament de 10 viatges en horari limitat a partir del migdia a preu reduït.

Manteniment dels accessos
Com cada any, es portaran a terme les actuacions de manteniment dels camins d’accés, especialment en el paviment i senyalització del camí per a vianants entre la parada d’autobús i la platja.

Promoció
Per a donar a conèixer el servei entre la societat menorquina, s’oferirà als instituts que els estudiants d’ESO puguin realitzar gratuïtament una visita a Macarella en autobús durant el mes de juny amb sortida a les 8:00 i tornada a les 13:00. A més a més, s’ha elaborat una guia de transport públic que recolleix totes les línies que donen accés a la costa de Menorca i s’han elaborat flyers per a repartir a les oficines d’informació turística.

Cal recordar que Menorca no és el primer indret on s’apliquen mesures de mobilitat sostenible per a reduir la pressió humana en indrets protegits i, a la vegada, prevenir retencions de cotxes. Trobem exemples a Galícia, la Playa de las Catedrales, Andalusia, platges de Cabo de Gata o a Múrcia, a la costa de Calblanque, entre d’altres.


Maó, 28 de febrer del 2019

Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Mobilitat
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ