Notícies i actualitat

Un total de 73 persones s’han beneficiat de la línia d’ajuts per a persones majors o amb discapacitat

Data : 22/02/2019

El Consell Insular va obrir l’any passat, per primera vegada, una línia d’ajuts per a persones majors o amb discapacitat. L’objectiu d’aquests ajuts és millorar la seva qualitat de vida potenciant el seu manteniment a la seva llar. Es tracta d’una convocatòria directa amb dues línies d’ajuda que es divideixen en dues tipologies: ajudes tècniques i ajudes pels tractaments professionals socioasanitaris, i amb una partida pressupostària de 200.000€.

En aquest sentit, el departament de Benestar i Família del Consell, en línia amb els ajuts específics que s’havien fet l’any anterior mitjançant un conveni amb els ajuntaments, seguia apostant per les polítiques d’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat social.

Un cop finalitzat l’any, el balanç ha resultat amb un total de 73 ajudes concedides, de les 102 sol·licituds rebudes i en total s’han concedit 82.083,54€. Entre els sol·licitants, el 56,86% han estat dones i el 43,14% homes. El 73,5% de les ajudes sol·licitades han estat per les ajudes tècniques, el 21,6% per tractaments professionals, i un 4,9% per altres tipus d’ajudes.

Entre les concessions es troben ajudes per a la compra d’equips que milloren l’autonomia de les persones majors com audiòfons i pròtesis dentals, ulleres, faixes lumbars, cadires de dutxa, caminadors… També es troben tractaments professionals sociosanitaris que fan referència a tractaments rehabilitadors per aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat o persones majors afectades per processos crònics incapacitadors o amb deteriorament funcional o cognitiu.

Tot i que aquest any no s’ha exhaurit el pressupost destinat a aquestes ajudes, el departament de Benestar Social fa una valoració molt positiva i ja s’està treballant en la convocatòria per aquest any.


Maó, 22 de febrer del 2019.

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS