Notícies i actualitat

Silme celebra el seu 30è aniversari els dies 14 i 15 de febrer amb una jornada tècnica i un acte commemoratiu

Data : 07/02/2019

Cinc ponents experts participaran a la sessió sobre “Reptes tecnològics de l’administració pública” a la seu del Consell Insular

Silme (Servei d’Informàtica Local de Menorca) celebra enguany el seu 30è aniversari amb dues activitats importants: unes jornades tècniques i una cerimònia de caire més festiu. L’única empresa Societat Anònima de capital públic de l’illa aglutina tots els serveis i necessitats informàtiques de les administracions de Menorca (Consell i ajuntaments) en una fórmula que fa 30 anys va ser pionera i amb el temps s’ha demostrat encertada.

El gerent de Silme, Paco Franco, i la consellera de Serveis Generals i presidenta del Consell d’Administració de Silme, Cristina Gómez, han presentat avui a la seu de l’empresa els detalls de la commemoració de l’aniversari, acompanyats de Jordi Tutzó, regidor de l’Ajuntament de Maó i secretari del mateix Consell d’Administració, i els vocals Sergi Servera i Francesc Pons, regidors dels ajuntaments de Ciutadella i Ferreries, respectivament.

Amb el títol “Reptes tecnològics de l’administració pública”, les jornades tècniques es faran dia 14 de febrer a la seu del Consell Insular amb l’objectiu de donar a conèixer l’experiència d’empreses públiques de base tecnològica i debatre sobre els reptes presents i futurs de les institucions des del punt de vista de la digitalització, el tractament de dades i l’administració electrònica. Els experts ponents que intervindran són Manel Camps, enginyer informàtic i cap de projectes de Silme; Josetxo Arrarás, director gerent de Tracasa Instrumental; Juan Huguet Garcia, investigador sènior de dades a IBM; la doctora Antònia Paniza, secretària general de la UIB, i Nacho Alamillo, director general d’Astrea i expert en digitalització de l’administració.

Pel que fa a l’acte festiu de dia 15 de febrer, es celebrarà a l’Auditori de Ferreries a les 12.30 hores amb la presència de representants de les institucions que formen part de l’empresa, a més dels antics presidents, vocals i secretaris del Consell d’Administració. A la trobada no hi faltaran els agraïments i reconeixements a les persones que van impulsar la fundació de Silme, una empresa que 30 anys després de la seva creació disposa d’un equip de 25 professionals i una àmplia cartera de serveis que inclou tot el que fa referència a sistemes (hardward i software instal·lats a les administracions); tractament de dades i suport de comptabilitat; serveis IDE de cartografia; consultoria; formació als usuaris dels diferents aplicatius; i servei de suport tècnic.

En total, Silme té instal·lats i gestiona 1.230 terminals; 89 equips de comunicacions. 2.314 comptes de correu; 655 mòduls o aplicacions; 69 servidors; i 55 portals web.

Un dels puntals de Silme fa referència al desenvolupament de programes i aplicacions per cobrir les principals necessitats en comptabilitat, nòmines, padrons, recaptació, liquidacions, persones, territori, registre d’entrades i sortides, actes, decrets... En aquest capítol destaca el desenvolupament i manteniment del portal de tramitació amb l’administració local de Menorca, la Carpeta Ciutadana, un entorn de comunicació entre la ciutadania el Consell i els ajuntaments que permet realitzar tot tipus de tràmits i gestions en línia des de qualsevol ordinador, tauleta o dispositiu mòbil d’una manera segura, còmoda i àgil.

Maó, 6 de febrer de 2019.

Imatges relacionades
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS