Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i MicroBank subscriuen un conveni de col·laboració per a incentivar l'autoocupació i l'activitat emprenedora a Menorca

Data : 29/01/2019

El conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, el director de negoci de MicroBank, Àngel Soto i el director del centre d´Institucions de CaixaBank a Balears, Hilario Llabres, han signat un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Amb la signatura d'aquest acord s'estableix una línia de finançament d'1 milió d'euros per a potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. Sobre la base d'aquest acord, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social de Menorca.

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros. Els projectes hauran de comptar amb un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat pel Consell Insular de Menorca.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, i poden accedir persones que no disposen de garanties i avals.

En virtut d'aquest conveni, el Consell Insular de Menorca es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l'autoocupació i l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms, i dirigir les persones físiques o jurídiques assessorades per la seva entitat a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s’escau, aprovi les sol·licituds de finançament.

El Consell Insular de Menorca, a través del seu servei de tutorització per a l'autoocupació, fomenta l'impuls i promoció de l'activitat econòmica com a element clau del desenvolupament local, assessorant, tutoritzant i fent acompanyament de les persones emprenedores interessades en la posada en funcionament d'una idea de negoci.


Acords amb més de 598 entitats col·laboradores
En la concessió dels microcrèdits, a més de la xarxa de més de 4.400 oficines de CaixaBank, col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins avui, MicroBank ha signat convenis amb 598 entitats col·laboradores de tot Espanya que vetlen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

 
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS