Notícies i actualitat

Les conselleries de Medi Ambient i de Projecció Econòmica es reuneixen amb les principals cooperatives agràries de Menorca

Data : 16/09/2015

Fa uns dies el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares; el director insular de Projecció Econòmica, Miquel Company, i el director insular de Medi Rural i Medi Marí, Miquel Truyol, es van reunir amb els presidents i els gerents de les principals cooperatives agràries de Menorca: Cooperativa Sant Martí, Cooperativa del Camp de Menorca, Cooperativa Sant Bartomeu, Cooperativa Virgen de Monte Toro i Cooperativa Insular Ganadera (COINGA).

La trobada va servir com a primera presa de contacte entre el sector cooperatiu i el Consell Insular de Menorca, en el decurs de la qual es va presentar la nova estructura orgànica i funcional, així com els nous responsables de l'àrea.

Entre els temes tractats es va parlar de les diferents línies de promoció dels productes i de la necessitat que el PDR s'adapti a la realitat insular. A més es va reclamar una major simplicitat administrativa en la gestió dels expedients. Sobre els costos derivats de la doble insularitat, es va plantejar la necessitat d'incloure els productes agraris en el Règim Especial de Balears (REB), la necessitat d'avançar en la reutilització d'aigües depurades per disminuir el cost en farratges i conservar el recurs hídric, la necessitat d'augmentar el consum de productes locals per part dels sectors turístic i de restauració, i es va parlar de la representativitat i operabilitat dels òrgans de participació com el Consell Agrari.

Maó, 16 de setembre 2015

 
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS