Notícies i actualitat

Primera reunió de la Comissió redactora dels estatuts de la comunitat d’usuaris dels aqüífers de Menorca

Data : 11/11/2017

Aquest matí, la seu del Consell Insular de Menorca ha acollit la primera reunió de la comissió encarregada de la redacció dels estatuts i reglament de la futura Comunitat d’Usuaris dels Aqüífers de Menorca. Una entitat que permetrà que ajuntaments, empreses i particulars que siguin titulars d’una o diverses captacions d’aigua, puguin implicar-se en la gestió dels problemes dels aqüífers de l’illa, com son la sobreexplotació i la recàrrega, la contaminació per nitrats o la intrusió marina que pateixen en molts casos.

Aquesta comissió va ser anomenada en la Junta General Constitutiva de la Comunitat d'Usuaris dels Aqüífers de Menorca que es va celebrar a l’Ajuntament de Maó el passat 24 de maig. La reunió ha comptat amb la l’assistència de representants d’ajuntaments de l’illa, del Consell Insular, de les organitzacions professionals agràries, de l’Associació d’Empreses de Tractament i Subministrament d’Aigua de Menorca, de la Comunitat d’usuaris d’aigües depurades procedents de la Estació Depuradora d’aigües residuals de Sant Lluís i de Quesería Menorquina, S.L.L. en representació dels usuaris d’aigua industrial.

Durant la reunió, els membres de la comissió han debatut i iniciat la redacció de diversos articles dels estatuts que han de regir la Comunitat. Tot el procés d’elaboració compta amb l’assessorament tècnic i jurídic d’experts en la matèria i es preveu que es pugui concloure en aproximadament 4 mesos. Un cop redactats, els estatuts hauran de ser aprovats en una nova Junta General que comptarà amb la participació de tots els titulars de drets per utilitzar aigua de l'aqüífer que ho desitgin, tal i com són els ajuntaments, agricultors i ramaders, industrials o particulars. Un cop estiguin aprovats, els estatuts es trametran a la Direcció General de Recursos Hídrics per tal de procedir a la seva validació definitiva. A partir d’aquest moment, la comunitat d’usuaris estarà plenament operativa.

La Comunitat d’Usuaris dels Aqüífers de Menorca serà la primera de les Illes Balears, sorgeix de l’impuls de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i ha estat promoguda des dels seus inicis per tots els ajuntaments de l’illa i el Consell Insular, conscients de la necessitat de millorar l’estat dels recursos hídrics de Menorca.

Maó, 11 de novembre de 2017

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ