Rebutjada una proposta del PP per instar el Govern a desistir de l’exigència del català als professionals de la sanitat

Data : 07/11/2017

El ple del Consell Insular de Menorca del mes d’octubre ha acollit el debat d’una proposta d’acord, presentada pel Grup Popular, que instava el Govern de les Illes Balears a no seguir amb la tramitació del decret que instaurarà el requisit de coneixements del català al personal sanitari de les Illes Balears. La proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra de PSOE, Més i Podemos.

El Grup Popular proposava també instar el Govern Balear a mantenir com a mèrit els coneixements de català, ja que davant la mateixa capacitat professional dels aspirants, aquests coneixements donen un avantatge sobre els altres.

Per últim, el Grup Popular demanava l’acord de tots els grups per tal de mostrar el suport del Consell Insular de Menorca a la postura dels professionals de la sanitat balear, i sumar-se a les crítiques per manca de diàleg de l'actual executiu Balear, fet que pot perjudicar l'ambient laboral del sector. En aquest sentit, el Partit Popular fa una crida al diàleg i a la responsabilitat dels dirigents per tal de no crispar més la situació, sobretot tenint en compte que es tracta d'un servei de primera necessitat.

Ateses les darreres informacions que s'han publicat del Govern Balear, relatiu als acords dels socis de govern que suposen l’exigència del requisit de coneixement del català per poder participar de qualsevol convocatòria, i poder optar per tant a una plaça en el sector de la sanitat pública balear.

Tenint en compte la complexitat i dificultat de la cobertura dels serveis sanitaris, per la singularitat de la nostra comunitat, aquest requisit pot provocar que alguns d'aquests serveis quedin sense personal per poder donar cobertura a les necessitats de la població.

Aquest fet podria agreujar l’atenció sanitària, i la qualitat dels serveis, fet que el Grup Popular considera molt greu, ja que es tracta d'un servei de primera necessitat.

El català hauria de ser un mèrit, i davant la mateixa capacitat professional de dos aspirants, el fet de tenir coneixements del català, podria suposar un avantatge davant un altre.

Els professionals de la sanitat s'han manifestat contraris a aquesta exigència, com va quedar palès el divendres 29 de setembre, on els sindicats SIMEBAL i SATSE no van assistir a la reunió de la mesa sectorial de sanitat, convocada precisament per tractar l'esborrany de decret que estableix l’obligatorietat dels coneixements del català en la sanitat balear.

 
Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa