Notícies i actualitat

El Govern de les Illes Balears es compromet a tornar al Consell els 407.778 euros del PDPT per a la inversió de les Coves de Cala Blanca que es van perdre el passat mandat per manca d’execució

Data : 26/06/2017

Coves de Cala Blanca 26.6.2017El Govern de les Illes Balears es compromet a tornar al Consell Insular de Menorca els 407.778 euros del Pla de Dinamització del Producte Turístic per a la inversió de les Coves de Cala Blanca que es van perdre el passat mandat per manca d’execució. El vicepresident de l’Executiu autonòmic Gabriel Barceló i la presidenta Maite Salord han acordat un protocol d’intencions que permetrà, preferentment dins l'exercici econòmic 2018, la transferència dels fons econòmics necessaris per part de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) a la institució insular per impulsar de manera definitiva les actuacions necessàries que permetin l’accessibilitat a la ciutadania al patrimoni històric cultural que suposen les Coves de Cala Blanca.


Les Coves de Cala Blanca, bé d'interès cultural des de l’any 1966, són una zona d'especial interès des del punt de vista històric, mediambiental i geològic. Aquesta xarxa de coves subterrànies interconnectades presenta característiques úniques quant a la diversitat de formacions estalagmítiques i estalactítiques. Cal recordar que a data de dia 30 de maig de 2008 es va signar un conveni de col·laboració entre el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, la Comunitat Autònoma balear, el Consell de Menorca i l'Associació Hotelera de Menorca (Ashome), per al desenvolupament d'un Pla de Dinamització del Producte Turístic de l'Illa de Menorca. Pla que desplegava els seus efectes respecte, entre d’altres, a la zona de les Coves de Cala Blanca de forma preferent. En data de dia 22 de juliol de 2015 la Secretaria d'Estat de Turisme va dictar una resolució per la qual es declarava la resolució per incompliment del conveni de 30 de maig de 2008, amb la consegüent paralització del Pla de Dinamització.

L’ATB i el Consell Insular de Menorca consideren prioritari continuar amb el projecte d'obertura de les Coves de Cala Blanca, amb garantia d'accessibilitat per a la ciutadania d’una zona de rellevant interès turístic.

La presidenta Maite Salord s’ha reunit aquests dies amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Cala Blanca per tal d’explicar de primera mà el protocol d’intencions que, sense cap dubte, beneficiarà als residents i comerciants de la urbanització donat l’atractiu turístic de les coves.

Una trobada on Salord també va exposar les actuacions duites a terme aquests mesos, com per exemple, la neteja de sa Cova de s’Aigua. El projecte de les Coves de Cala Blanca demostra el ferm compromís del Consell, mitjançant el treball conjunt entre administracions, per tal que l’accessibilitat a aquest bé d'interès cultural sigui una realitat el més prest possible.

Maite Salord ha destacat que aquest sempre ha estat un projecte prioritari per a l’equip de govern i en el qual s’hi treballa des de l’inici de mandat, de la mà també de l’Ajuntament de Ciutadella. A més, cal recordar el conveni de col·laboració entre el Departament de Promoció Turística i l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) que ha permès avançar en els estudis tècnics preceptius a fi d’executar el projecte d’obertura.


Maó, 26 de juny de 2017

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ