Notícies i actualitat

El Consorci de Residus i Energia de Menorca, disposat a reconduir el projecte de Tractament Integral de Residus Voluminosos

Data : 21/06/2017

La Junta de Govern del Consorci de Residus i Energia de Menorca, reunida avui a Sant Lluís, ha acordat reconduir el projecte de Tractament Integral de Residus Voluminosos a càrrec de Càritas Diocesana de Menorca malgrat l’incendi que dilluns va destruir la planta TIV.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha debatut amb els diferents representants dels ajuntaments de l’illa i el director general de Residus del Govern balear, Sebastià Sansó, diverses fórmules per reafirmar el compromís del Consorci amb el projecte. En aquest sentit, hi ha hagut unanimitat en la decisió presa.

Ares ha explicat que a causa de l'incendi, la partida econòmica del Govern no podrà executar-se enguany. Així, el conseller ha dit que es romandrà a l’espera de saber si l’assegurança cobreix una quantitat econòmica o es construeix la nau de nou. En qualsevol cas, l’Executiu autonòmic manté el seu compromís de col·laborar en la compra. “És una instal·lació necessària per a Menorca i que cal recuperar, per la qual cosa mantindrem en tot moment informat al Govern”, ha dit el conseller. A més, també s’ha tractat el tema de com poder ajudar al personal de la planta.

El següent pas a seguir serà una reunió del Consorci amb Càritas i, posteriorment, amb els gestors autoritzats del Govern per veure "com es pot continuar oferint aquest servei de tractament de residus voluminosos”.

Un dels altres punts abordats ha estat el treball per a la integració de totes les deixalleries, amb la finalitat d'oferir un servei conjunt. Per aquest punt en concret s’ha fixat la celebració d’una nova Junta el proper dia 13 de juliol.

Durant la reunió, el conseller també ha manifestat com a la fi el Consorci disposa d'autorització administrativa per a la clausura de l'abocador de Milà. “Podrem gestionar-la dignament i començar les obres com més aviat millor”.


Maó, 21 de juny de 2017

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ